REKLAMI GEÇ

PAÜ’LÜ ÖĞRENCİLER ÖZGECAN İÇİN TOPLANDI

PAÜ’LÜ ÖĞRENCİLER ÖZGECAN İÇİN TOPLANDI

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları temsilcileri, Tarsus’tan Mersin’deki evine dönerken bindiği minibüsün şoförü tarafından katledilen üniversite öğrencisi Özgecan için toplandı. Yağmura rağmen biraraya gelen öğrenciler, “Kadına Şiddetin Nasıl Önüne Geçebiliriz?” çalıştayı için hazırlık yaptıklarını belirttiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2015 Pazartesi, 15:57

Mersin’de evine gitmek üzere bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan ardından tecavüz edilmek istenen tecavüze direnince de vahşi bir şekilde katledilen Özgecan için biraraya gelen PAÜ’lü öğrenciler, Amfi Tiyatro’da basın açıklaması yaptı. 

Öğrenci Toplulukları adına basın açıklaması yapan Eğitim Fakültesi Okul Öncesi bölümü öğrencisi Kezban Ural, “Yaşanılan bu son olay göstermiştir ki; erkeklerin adeta kadın üzerindeki her türlü hakka sahipmiş gibi yetiştirilmesi, modern yaşam kılıfı altında görsel ve işitsel medya aracılığıyla kadının metalaştırılması ve çeşitli sebeplerle insanımızın değerlerine yabancılaşması sonucu ortaya çıkan kültürel çürüme çok marazi zihinlerin sergerleridir. Toplumda infial yaratan ve toplumsal psikolojiyi bozan bu tarz vahşetlerin bir daha yaşanmaması için olaya sebep olan durumlar tüm boyutlarıyla irdelenmeli kısa ve uzun vadede atılacak adımlarla ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Tecavüz davalarında iyi hal indirimlerinin kaldırılmasını isteyen Ural, “Yasalarda belirli değişiklere gitmek suretiyle bu canilerin en beter cezayı almalarını bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

ÇALIŞTAY YAPACAKLAR
Toplumsal sorunlara çözüm aramak noktasında üniversite öğrencilerinin birinci derecede sorumlu olduğunu vurgulayan Ural, “Kadına Şiddetin Nasıl Önüne Geçebiliriz?” sorusuna cevap üretebilmek için yeterli desteği alabilirsek Denizli genelinde bir çalıştay hazırlığı içinde olacağımızın müjdesini buradan vermek istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı