REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü öğrenciler uzaktan sınav istiyor

PAÜ’lü öğrenciler uzaktan sınav istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Haziran’da üniversitelerde akademik takvime dönülebileceği yönünde yaptığı açıklama üzerine gözler Pamukkale Üniversitesi’ne çevrildi. Tercihin rektörlüklere bırakılacak olması PAÜ’lü öğrencileri harekete geçirdi. Öğrenciler Twitter’da anket açtı, öğrencilerin bu yöndeki eğilimlerini ölçmeye başladı. Anket çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. PAÜ’lü öğrencilerin yüzde 75’i uzaktan eğitim ve sınav sisteminin devam etmesini istiyor.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2020 Çarşamba, 13:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamayla üniversitelerde 15 Haziran’dan itibaren akademik takvim dönülebileceğini duyurmuştu.

Açıklamanın ardından Pamukkale Üniversitesi’nin nasıl bir yol izleyeceği tartışma konusu oldu. Akademik takvimin yeniden başlaması ihtimali, bir daha okulun açılmayacağını düşünüp evlerini boşaltıp giden öğrencileri telaşlandırdı.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 75’İ UZAKTAN EĞİTİMİ İSTEDİ

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, gelişmenin ardından sosyal medyada gündem oluşturdu, 12 bin takipçisi olan PAÜ Öğrencileri Burada hesabı bir anket başlattı.

Öğrencilere “akademik Takvim nasıl devam etsin?” diye sorulan ankete katılanların yüzde 75’i akademik takvim mevcut güncellenmiş haliyle devam etmesi yönünde tercih kullandı. Yüzde 25’i ise 15 Haziran’da üniversitede olacak şekilde düzenleme yapılmasını istedi.

Öğrencilerin büyük çoğunluğu koronavirüs önlemleri kapsamında üniversitenin kapatılmasının ardından Denizli’deki evlerini ve yurtlarını boşalttıklarını belirterek, “Üniversite yeniden açılır ve sınavlara okulda girmek zorunda kalırsak parklarda mı yatacağız” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

REKTÖR DE ANKET YAPIYOR

Öğrencilerin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ da, PAÜ pusula sistemi üzerinden bir anket başlattı. Ankette eğitime uzaktan mı yoksa üniversiteden mi devam edileceği öğrencilere soruldu. Rektör Bağ’ın başlattığı anket sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı