REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü öğrencilerden online sınav sistemine tepki

PAÜ’lü öğrencilerden online sınav sistemine tepki

Koronavirüs salgını nedeniyle öğrenime ara verilen Pamukkale Üniversitesi uzun süre online ders sisteminin çalışmamasıyla gündeme gelmişti. Haftalar sonra sistem rayına oturdu, ancak bu kez de açıklanan sınav sistemi öğrencileri şok etti. Online yapılacak sınavda cevap kontrolü ve geri dönüşlerin yapılamayacak olması protestolara neden oldu, öğrencilerin adalet istekleri sosyal medyayı salladı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2020 Salı, 17:11

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan, hayatı durma noktasına getiren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle YÖK tarafından üniversitelerde eğitime ara verildi, uzaktan eğitim sistemine geçildi.

Ancak, PAÜ’de uzaktan eğitimin başladığı ilk günden itibaren sistemde yaşanan aksamalar öğrencileri zor durumda bıraktı.

PAÜ’DE YENİ SORUN ONLİNE SINAV
Haftalar sonra online ders sistemi rayına oturmaya başladı, ancak bu kez de açıklanan sınav sistemi tepkilere neden oldu. Birçok üniversite sınav yerine ödev yöntemini tercih ederken, PAÜ yönetimi online sınav sisteminin hayata geçirileceğini açıkladı.

Sınav sisteminin PAÜ yönetimi tarafından duyurulmasının ardından öğrenciler seslerini yükseltmeye başladı. Online sınav sisteminde az süre verilmesinden yakınan öğrenciler, sınav esnasında bağlantı kopması, elektrik kesilmesi, bilgisayar donmasısı gibi durumunda ne yapacakları konusunda endişe yaşamaya başladılar.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’a twitter üzerinden mesaj gönderen öğrenciler sınav esnasında herhangi bir işlem hatasında geri dönüş olup olmayacağını sordu. Rektör Bağ ise geri dönüşün mümkün olmadığını ifade etti.

Sorulara yeniden dönülemeyecek olması, kontrolün imkansız hale gelmesi ve öğrencinin inisiyatifi dışındaki sorunların çözümü konusunda PAÜ yönetiminden bir yanıt alamayan öğrenciler sosyal medyayı salladı.

Öğrenciler online sınav sistemine tepkilerini göstermek için #paüadaletistiyor hastagi ile twitterı salladı. Online sınav sistemine tepki gösteren binlerce öğrenci tweet attı, sorunlarını dile getirdi. Saat 15.00’de başlayan hastage şimdiye kadar binlerce tweet atıldı. Öğrenciler online sınav sistemine isyan etti.

“KAYGILIYIZ”
Denizli Haber’e ulaşan İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Hasan Duymaz sınavda kopya çekilmemesi adına verilen 90 dakikalık sürenin öğrencileri zora sokacağını belirterek, “Pandemi ile cebelleştiğimiz bugünlerde uzaktan eğitim özellikle üniversitemizde bir eziyete dönüştü. Başta sistemde yaşanan aksaklıklar, tutarsız açıklamalar ardı sıra birbirini izlerken arasında ‘on gün’ olan vize ve final haftalarımız yaklaştıkça yaklaştı. Sınavlarımız yaklaşırken üniversitemiz küçük sürprizlerle bizi şaşırtmaya devam ediyor! Sınavlarda kopya çekilmemesi için ciddi anlamda kısaltılacak sınav süreleri, çözdüğümüz soruya geri dönüp kontrol edemeyecek oluşumuz, derslerimizdeki bilgilerimizi ispat etmeyi mümkün kılmıyor. Aslında biz, üniversitenin içinde bulunduğu ruh hali sebebi ile kaygılıyız. Salgın günlerinde Külyutmaz Necmi gibi davranan bir üniversiteyi anlamlandırmakta güçlük çekiyoruz. Umuyoruz ki durumun absürtlüğü çok geçmeden kavranır ve mantıklı davranan mantıklı insanlar olarak bu süreci atlatırız” dedi.

Yorumlar

Yusuf   -  Bağlantı 29 Nisan 2020, 15:32

Üniversitenin kararı yerinde diyen arkadaşın tuzu kuru nasılsa. Dersten o kalmayacak onun yaptığı yatırım döktüğü para boşa gitmeyecek ne olursa olsun sana okuyacak bi haber daha çıkar en fazla. Olan bizim zamana olacak sen öt orda

Bakış Açısı   -  Bağlantı 28 Nisan 2020, 23:12

Bu şehir üniversiteleri kapatılmalı. Ne şehir sevdi bu üniversiteyi ne de şehir dışından gelen öğrenciler. Öğrencilerden para kazandılar ama kampüsün etrafında bir tane yatırım yok.

serdar   -  Bağlantı 28 Nisan 2020, 20:49

Açık öğretimin Online sınavında da geri dönüş ve kontrol yoktu ki buna gerek de yok, nitekim online sınav ve suistimale açık, bu nedenle üniversitenin kararı yerinde.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı