REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün 3 projesi TÜBİTAK desteği kazandı

PAÜ’nün 3 projesi TÜBİTAK desteği kazandı

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı’nın 2019 1. Dönem sonuçları açıkladı. Programa Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Denizli TİM-TEB Girişim Evi ortaklığında 4 girişimci katıldı. Bu projelerden 3’ü desteklenmeye hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2020 Pazartesi, 13:10

Girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimlere dönüştürmeleri amacıyla TÜBİTAK tarafından hazırlanan 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı diğer adıyla TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı’nın 2019 1. Dönem sonuçları açıkladı.

TÜBİTAK’ın bu programına 4 proje ile katılan Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Denizli TİM-TEB Girişim Evi ortaklığının 3 projesi desteklenmeye hak kazandı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, konu ile ilgili yapılan toplantıda projede görev alan öğrencileri tebrik etti.

Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. olarak Ar-Ge ve projelere olan desteklerinin süreceğini söyleyen Rektör Bağ, gerçekleştirdikleri projeler ile diğer üniversitelere örnek olduklarını, eğitim kalitesini arttırmaya ve araştırmaya yönelik projelerinin devam edeceğini dile getirdi.

TÜBİTAK’ın desteğini kazanan projelerden Prof. Dr. Ahmet Koluman ve Öğr. Gör. Eşref Boğar danışmanlığındaki “Tanı ve Analiz Kitleri” alanında proje ile PAÜ Biyomedikal Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kadir Demirci, sağlık alanına hizmet verecek biyosensörler alanında çalışmaları kapsarken, Prof. Dr. Yahya Tülek ve Prof. Dr. Cemal Meran danışmanlığındaki Makina-İmalat” alanında PAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Hande Yiyen’in “Tam Otomatik Ortam Kontrollü Gıda İşleme Makinası” projesi raf ömrü problemine çözüm bulmayı ve Prof. Dr. Yusuf Öner ve Öğr. Gör. Erkan Karakaş danışmanlığındaki “Esnek Yapılı Mikro Denetleyicili Sistem Tasarımı” Projesinde ise PAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Pelin Kesler, öğrencilere yönelik ileri düzey kodlama eğitimlerini daha kolay öğrenilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı