REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün 5 projesine TÜBİTAK’tan destek

PAÜ’nün 5 projesine TÜBİTAK’tan destek

Pamukkale Üniversetisi’nin 5 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ın (TÜBİTAK) Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları ile Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programları kapsamında destek almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2020 Cumartesi, 17:11

TÜBİTAK tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’nın 2019 yılı birinci çağrı döneminde, üniversiteler ile birlikte farklı kamu kurumlarından toplam 92 proje destek almaya hak kazandı. Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, Prof. Dr. Süleyman İnan, Doç. Dr. Serkan Bertan ve Doç. Dr. Barış Semiz’in projeleri, desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer aldı.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı’nın 2019 yılı birinci çağrı döneminde ise toplamda 25 proje destek almaya hak kazandı. PAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Köksal’ın yürütücüsü olduğu ‘Öğretim Programları ile Bütünleştirilmiş Drama Temelli Düşünme Becerileri Eğitimi’ projesi desteklenmeye layık görülen projeler arasında yer aldı.

REKTÖR BAĞ: “PROJELERİN TAKDİR GÖRMESİ BİZİ MUTLU ETTİ”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Elde edilen bu başarılar aynı zamanda gerek Üniversite Yönetimi olarak bizleri gerekse farklı bilim dallarında araştırma faaliyetlerini yürüten akademisyenlerimiz için bir motivasyon olmaktadır” dedi.

MATEMATİK OKUL DIŞINDA DA ÖĞRENİLECEK
‘Her Yer Matematik’ isimli projesi ile desteklenmeye hak kazanan Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, yürüttüğü proje ile ilgili olarak, “7. sınıfa geçen öğrencilerin okul dışı ortamlardaki matematiği fark etmelerini sağlayarak, matematik öğrenmeye yönelik meraklarını uyandırmak, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini tetiklemektir” dedi.

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI BİLİMLE TANIŞACAK
Yürütücüsü olduğu ‘Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor Projesi (KÜBİY) hakkında konuşan Prof. Dr. Süleyman İnan, “Hedef kitlesi 7. sınıf öğrencileri olan proje ile projeye katılan öğrencilerin, erken yaşta bilime yönelmeleri ve bunu yaparken hangi bilim alanlarında kariyer geliştirebileceğini fark etmelerini sağlamalarını hedefliyoruz” dedi.

DOĞAL VE KÜLTÜREL MİRAS GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK
Yürütücüsü olduğu “Doğal ve Kültürel Mirasının Aktarılması” projesi hakkında konuşan Doç. Dr. Serkan Bertan ise, “Sınıf öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanan projede bireylerin, bu değerlere olan sevgi ve aidiyet hislerini güçlendirmek, gençlerin doğal ve kültürel mirasa sahip çıkmalarını sağlamak hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

YER BİLİMLERİNİ DAHA YAKINDAN TANINACAK
Doç. Dr. Barış Semiz de, yürütücüsü olduğu ‘Çürüksu (Denizli) Havzasında yer Bilimleri Eğitimi-4’ projesi hakkında, “Proje ile okullarda görev yapan sınıf, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve coğrafya öğretmenlerinin yer bilimlerine olan ilgilerini arttırmayı ve bu yolla, katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLERİN DÜŞÜNME BECERİLERİ BÜTÜNLEŞTİRİLECEK
Doç. Dr. Necla Köksal ise yürütücüsü olduğu ‘Öğretim Programları ile Bütünleştirilmiş Drama Temelli Düşünme Becerileri Eğitimi’ projesi hakkında,“Eleştirel düşünme becerisine yönelik alanına özgü bütünleştirilmiş öğrenme ortamları tasarlama, problem çözme ve karar verme düşünme becerisine yönelik alanına özgü bütünleştirilmiş öğrenme ortamları tasarlama, bütünleştirilmiş programın öğrencinin anlamlı öğrenmesindeki önemini fark etme gibi konuları amaçladık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı