REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün nanoteknoloji projesi kabul edildi

PAÜ’nün nanoteknoloji projesi kabul edildi

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) ““Evrensel Nanoteknoloji Becerileri Geliştirme ve Motivasyon Kazandırma” (Universal Nanotechnology Skills Creationand Motivation Development) projesi, Türkiye Ulusal Ajans Başkanlığı tarafından kabul edildi. PAÜ tarafından sunulan projede yurtdışı ve yurtiçinden 5 üniversite ortak çalışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2016 Çarşamba, 13:37

Erasmus+Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203) kapsamındaki proje başvurularının değerlendirme süreci sonucunda, Türkiye Ulusal Ajans Başkanlığı’na sunulan 52 projeden 12 proje başvurusu kabul edildi. PAÜ tarafından sunulan “Evrensel Nanoteknoloji Becerileri Geliştirme ve Motivasyon Kazandırma” isimli projenin bütçesi 200 bin 424 euro. Projenin yurtdışı ortakları İtalya, Romanya ve Yunanistan, yurtiçi ortaklarını ise Afyon Kocatepe ve Konya Selçuk üniversiteleri olarak açıklandı.

PAÜ İletişim Ofisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’nin 2023 ve Avrupa Komisyonu’nun yakın gelecek hedeflerinde en önemli konu başlıklarından birisini nanoteknolojisinin oluşturduğu belirtilerek, şöyle denildi:

Ülkemizin dünyada var olan nanoteknoloji uygulamalarını tanıması, kullanması ve geliştirebilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla, yüksek öğrenim kurumlarının nanoteknolojideki gelişmelerin farkındalığına sahip ve kariyer planlarında bu konuya yer veren gençler yetiştirmesi önemlidir. Türkiye’de genellikle gençler, yüksek lisans seviyesinde nanobilim ve nanoteknolojiyle tanışmaktadır. Yüksek lisans ve doktora seviyesindeki benzer programların sayısı giderek artmasına rağmen, lisans seviyesinde nanoteknoloji eğitimi çok kısıtlıdır.

Bu eğitimin lisans seviyesinde verilebilmesinin, nanoteknoloji alanında kalifiye eleman yetiştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu projenin hazırlanma amacı, lisans seviyesindeki gençleri nanobilimle tanıştırmak ve bu alanda yapacakları kariyer planlarına destek olmaktır. Ayrıca, proje kapsamında yeni öğretim metotları göz önünde bulundurularak hazırlanacak olan yazılı ve görsel eğitim materyallerinin, yaygın ve etkili bir şekilde eğitim-öğretimde kullanılarak gençlere yol gösterici olması hedeflenmiştir.

Bilginin küresel ekonomi için en önemli parametre olduğu göz önüne alındığında, bu projenin Pamukkale Üniversitesi’nin yurtiçi ve yurtdışı ortaklarıyla bilimsel ve kültürel bilgi paylaşımını arttıracağı, daha büyük ve daha etkin projelerin doğmasına yol açacağı düşünülmektedir. Proje kapsamında öğrenciler için İtalya’da staj imkanı oluşacak, birbirinden farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunulacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı