REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün pusula sistemine siber saldırı iddiası, öğrencilerin sınavı yarıda kaldı

PAÜ’nün pusula sistemine siber saldırı iddiası, öğrencilerin sınavı yarıda kaldı

Pamukkale Üniversitesi’nde Güz Dönemi’nin ilk sınavı PAÜ Pusula sistemi üzerinden gerçekleşecekti, ancak sınav yarıda kaldı. PAÜ sosyal medyadan pusula sistemine siber saldırı yapıldığını ve geçici olarak EDS sistemini durduklarını ifade etti, hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2020 Pazartesi, 13:34

Pamukkale Üniversitesi’nde güz döneminin vize sınavları online olarak bugün başladı. Ancak sınav için pusula sitemine giren öğrenciler yine bir aksaklıkla karşılaştı. Öğrencilerin sınavı yarıda kaldı.

Pamukkale Üniversitesi sosyal medyadan yaptığı açıklamada pusula sistemine saldırı olduğunu belirtti.

PAÜ’nün açıklamasının tamamı şu şekilde: “Üniversitemiz pusula sistemine yapılan bir siber saldılar yüzünden EDS sistemimiz geçici süreliğine durdurulmuştur. Sistemin en kısa sürede aktilf hale gelmedi için gerekli çalışmalar yapılmakta olup, yaşanan saldırı ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

Açıklamanın altına yapılan bazı yorumlarda öğrenciler, saldırı olduğuna inanmadıklarını sistemin zaten sürekli çöktüğünü belirtti.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 7 Aralık 2020, 22:13

O bilgi işlem yeniden yapılandırılmalıdır. Sosyolog birinin yıllarca yönettiği eleman aldığı yerden iş beklemek mantıksız.

Haso   -  Bağlantı 7 Aralık 2020, 18:14

Deveye sormuşlar; boynun neden eğri? diye. Dağdan kestim kereste, çuvallarız her işte.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı