REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, modernize edilecek

PAÜ’nün Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, modernize edilecek

Pamukkale Üniversitesi yerli tohum üretimi için çalışmalara başladı. Üniversite bu amaçla Çal ilçesinde bulunan Tohum Islahı ve Genetik Uygulama Araştırma Merkezi’ni modernize edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2019 Çarşamba, 12:59

Pamukkale Üniversitesi’nin Çal ilçesinde tohumculuk sektörünün geliştirilmesi ve tohumculuk politikalarının oluşturulmasına yönelik hizmet veren Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, modernize edilecek. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, tesiste incelemelerde bulunup gerekli çalışmaların yapılması doğrultusunda direktif verdi.

Çal MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Yeşilyurt Er ile Tohum Islahı ve Genetik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çelik’ten tesis hakkında bilgi alan ve  “Yerli tohumla milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yetiştirilen ürünlerin çeşitliliğini de artıracaklarını ifade eden Rektör Bağ, “600 dönümlük arazimizde ülkemizin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek ve uluslararası rekabete uygun ürünlerin tohumluklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Üniversitemizin fiziki ve teknik altyapı imkanlarını geliştirmeye yönelik başlattığımız çalışmaların bir devamı olarak buradaki merkezimizi de modernize edeceğiz. Tohum ıslahı noktasında ileri teknolojiyi kullanarak verimliliği ve ürün çeşitliliğini arttıracağız. Yerli tohumun ıslahı ve bu tohumlardan yetiştirilen ürünlerle birlikte milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 13 Mart 2019, 14:37

BİTMEZ YERMİŞ KAÇ TANE REKTÖR DEGİŞTİ HALA BİTİREMEDİLER HER GELEN Bİ SÖZ VERİYO GIRMIZI VERİMLİ toprak SULANABİLEN TRAIM ARAZİSİ BAHCECİLİGE SERACILIGA KURU MAHSÜLE BİLE UYGUN TOPRAK Çal bagcılık istasyonuydu içinde dünya kadar meyveagacı bag vardı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı