REKLAMI GEÇ

PAÜ’YE ULUSLARARASI BELGE

PAÜ’YE ULUSLARARASI BELGE

Pamukkale Üniversitesi “Üniversitelerin Anayasası” olarak bilinen Magna Charta Universitatum’u 2009’da imzalayarak uluslararası alanda önemli bir kazanım sağlarken, Magna Charta Universitatum’a üyelik belgesini düzenlenen törenle aldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2011 Çarşamba, 17:35

İsmini “Büyük Özgürlükler Sözleşmesi” olarak bilinen tarihi belge Magna Carta’dan alan uluslararası arenada “Üniversitelerin Anayasası” olarak bilinen Magna Charta Universitatum’u 2009’da imzalayarak uluslararası alanda önemli bir kazanım sağlayan PAÜ, Magna Charta Observatory’un ilk Türk Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder imzalı Magna Charta Universitatum’a üyelik belgesini aldı.

Bu belge ile Pamukkale Üniversitesi, Magna Charta Universitatum’da belirtilen akademik özgürlükler, üniversite özerkliği, üniversiteler arası bilgi paylaşımı, kültürel değişim ve üniversitelere ait problemlerin çözümünde, Magna Charta Observatory ile işbirliği yapacağını, bu anlaşmaları hayata geçirmek için çalışmalara devam edeceğini belirtiyor.

Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın İtalya’da katıldığı törenle imzalanan Magna Charta Universitatum 79 ülkeden 721 üniversite tarafından imzalandı. Türkiye’den Pamukkale Üniversitesi dahil 23 üniversitenin imzaladığı belgede, insanlığın geleceğinin üniversitelerde yapılan kültürel, bilimsel ve teknik gelişmelere bağlı olacağı ifade edilmekte, sürekli eğitime üniversitelerin destek olmasına vurgu yapılmakta ve gelecek kuşaklara eğitim ve öğretimin yanı sıra doğal çevrenin büyük uyumuna ve yaşamın kendisine saygı gösterme erdeminin aktarılmasının önemi dile getiriliyor.
Pamukkale Üniversitesi vizyonunun Magna Charta Universitatum’un ilkeleri ile çakıştığını belirten Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç bu belge ile vizyonun uluslararası manada garanti edildiğini, bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim ve araştırma faaliyetlerinde üniversite yaşamının temel ilkesi olan özgürlük ilkesiyle hoşgörü ve diyalog ortamının canlı tutulduğunu söyledi.

Magna Charta ilkelerinin uygulanmasında belli prensiplere özel itina göstermek gerektiğini ifade eden PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Toprak bu çerçevede bilimin sürekli olarak ilerlemesi için bilginin ve yayınların karşılıklı değişimini, ortak proje uygulamalarını vazgeçilmez unsurlar olarak gören Pamukkale Üniversitesi’nin bilim elçisi uygulamasını başlattığını ve ortaklık kurduğu her üniversite için bir öğretim elemanını bilim elçisi olarak görevlendirdiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı