REKLAMI GEÇ

PERSONELE MÜDÜR BASKISI İDDİASI

PERSONELE MÜDÜR BASKISI İDDİASI

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Baklan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt’un personele baskı yaptığını iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2014 Salı, 13:40

Baklan Milli Eğitim Müdürü’nün özellikle TES üyesi personel üzerinde baskı ve sindirme politikası uyguladığını iddia eden Demirtaş, “Dört tane okulu idare etmekten aciz Baklan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt göreve başladığı günden bu tarafa ilçede sıkıntılar artarak devam etmektedir. En son Dağal Ortaokulunda çalışan hizmetliler ve Baklan ilçe temsilcimiz Veli Şimşek hakkında soruşturma açtırarak bunu göstermiştir. Dağal Ortaokulunda 16 yıldır hizmetli olarak görev yapan Mithat Urhan’ın 2 günlük izin talebini reddetmiş, hizmetli arkadaşımızın bizi bilgilendirmesi ve bizimde İl Milli Eğitimi Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kendisine izin verilmiştir.Hizmetli arkadaşımızın bu girişimlerinden rahatsız olan Ramazan Kayayurt kendisini ilçe milli eğitim müdürlüğüne çağırarak Boğaziçi mahallesine görevlendirileceği tehdidinde bulunmuştur. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt okula giderek öğretmenlerden hizmetlileri ve ilçe temsilcimiz Veli Şimşek’i şikayet etmelerini istiyor. Öğretmen arkadaşlardan şikayet dilekçeleri alıyor. Bir gün sonra tekrar okula giden Ramazan Kayayurt, ‘Sizler şikayetçi oldunuz biz soruşturma başlattık, benim yüzümü kara çıkarmayın’ diyerek öğretmenleri tehdit ediyor” dedi.

TAKİPÇİSİYİZ
TES üyelerine uygulanan bu baskının takipçisi olduklarını belirten Demirtaş şunları söyledi: “Bu okulda sıkıntıların artmasında en büyük pay sahibi olan okul müdür vekili Fatma Emirbey’e hizmetli arkadaşlar suçlarının ne olduklarını sorduklarında ‘Veli Şimşek’le konuşmanız, onunla samimi olmanız’ diyebilmiştir. Sorumlu sendikacık gereği bu okul müdürü ile ilgili daha fazla şey söylemek istemiyorum. Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcimiz Veli Şimşek aslı astarı olmayan bahanelerle şikayet ettirilerek eğitim çalışanlarına gözdağı verilmek isteniyor. Buradan Ramazan Kayayurt’u uyarıyorum. İnsanların onuruyla, şerefiyle oynamak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Hiç bir sendikaya da fayda sağlamaz. İlçe Milli Eğitim Müdürü görev yaptığı ilçede insanları korkutarak, sindirerek bir yere varamaz görev yaptığı yere de hizmet edemez. Önemli olan siyasi düşüncesi, sendikası ne olursa olsun görevini en iyi şekilde yerine getiren herkesi kucaklayabilmektir. Baklan ilçemizde yaşananların takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 8 Kasım 2014, 19:59

Gün gelir devran döner. Bakalım O ilçe milli eğitim müdürü olduğunu zanneden bu şahıslar o zaman ne olurlar. Göreceğiz…

Hepsi aynı   -  Bağlantı 4 Kasım 2014, 13:53

Şu an bütün kurumlarda bu baskı sindirme eziyet devam etmekte.Yalnız işin ilginci, bunu yapan zihniyetin kraldan çok kralcı olmaları.Yukardakilere yalakalık olsun diye yapmadıkları çirkeflik yok..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı