REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Mehmet Meder, projelerini ve hedeflerini anlattı

Prof. Dr. Mehmet Meder, projelerini ve hedeflerini anlattı

Pamukkale Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Meder, PAÜ’nün içinde bulunduğu durumu özetledi, hedeflerini ve projelerini anlattı. Prof. Dr. Meder, üniversitenin hızla yeniden yapılanma sürecine girerek üstlendiği misyonu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 10:13

Pamukkale Üniversitesi’nde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hüseyin Bağcı’nın görevden alınıp, ihraç edilmesiyle başlayan süreç işliyor. YÖK tarafından Rektör Vekili olarak Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın görevlendirilmesinin ardından, yeni rektörün belirleneceği süreçte başvurular tamamlandı. PAÜ’ye rektör olarak başvuranlardan biri olan Prof. Dr. Mehmet Meder, neden aday olduğunu ve projelerini anlattı.

Her şeyden önce Pamukkale Üniversitesi’nin kuruluşunda, Denizli’deki eğitime gönül veren ve eğitimin sürekliliğini destekleyen halkın katkısının unutulmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Meder, bu nedenle üniversitenin Denizli’ye insanından kurum ve kuruluşlarına koşulsuz katkısının olması için her Rektörün misyon yüklenmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Meder, “Bilindiği gibi zaman zaman üniversitemiz Denizli’ye ve ülkemize katkı sağlayan roller üstlense de, çok uzun zamandır bu görevini olması gerektiği düzeyde başaramamıştır. Hep bir ‘dünya üniversitesi’ tabiri kullanılır ama ne yazık ki o anlamda da gelişme göstermeyi unutan bir üniversite halini aldık. Ben, neden böyle olduk diye düşünüp cevap arayışına girdiğimde;
– üniversite yöntemindeki yanlışlıkların veya eksikliklerin,
– akademisyen arkadaşlarımın yeni projeler geliştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları maddi ve manevi desteğin sağlanamamasının,
– akademisyen arkadaşlarımın başarılarının ve çabalarının takdir görememesi ve küstürülmesinin,
– idari görevlerde çalışan arkadaşlarımın oryantasyon eğitimi almamaları yüzünden performanslarında düşmelerinin olmasının,
– idari ve akademik personel arasında etkili ve istenilen iletişimin sağlanamamasının ve
-Üniversitemizin birliğinin ve bütünlüğünün kaybedilmesinin
Üniversitemizi geriye götürdüğünü fark ettim” dedi.

“Artık üzerimizdeki bu ağır, yorucu ve düşünmeyi engelleyici (geriletici- yok edici) yükten kurtulmamız gerekiyor” diyen Prof. Dr. Meder, üniversitenin yeniden tazelenmesi ve Denizli’deki eski varlığından daha büyük varlık göstermesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Meder, “Biz, bunu hem kendi üniversitemiz, hem Denizlimiz, hem de ülkemiz için yapmalıyız. Bizim üniversitemize bu sorumluluk, gerek Denizli gerek devletimiz tarafından 1992 yılında verilmişti. Bunu hatırlayıp üniversitemizi hak ettiği gibi yeniden parlatmalıyız” diye konuştu.

“BU SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYE TALİBİM”
Bu sorumluluğu yerine getirmeye talip olduğunu ifade edene Prof. Mehmet Meder, “Biliyorum ki üniversitemizde sağlayacağımız güven, huzur, destek ortamı sayesinde akademisyen arkadaşlarım ve hatta öğrencilerimiz de bu sorumlulukta birlikte olmaya talip olacaklardır. Üniversitemizin idari ve akademik yapısını değerlendirdiğimde akademik ve idari kadrolarda kontrolsüz kadrolaşmaların yoğunlaşmış olduğunu gördüm. İdari ve akademik kadrolaşmalarda ne yazık ki niteliksel ölçütlerin kullanılmadığı ve akademik kadrolaşmada bölgemizin ihtiyaçlarının gözetilmemiş olduğu ortadadır. Bu durum bir taraftan üniversitemiz personelinin aidiyet, motivasyon ve çalışma verimliliğini düşürmüştür. Diğer taraftan ise akademik personellimizin bölgemize destek ve katkı olmasında yetersizliklere yol açmıştır” dedi.

“YENİDEN YAPILANMA GEREKİYOR”
Bunların yeniden düzenlenip yapılanması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Mehmet Meder, “Üniversitemizde işlerliğin ve sürekliliğin sağlanması lazımdır. Bu sayede üniversitemiz, yüzünü bölgemize, dolayısıyla ülkemize dönebilecektir. Kendi içimizde bizi yavaşlatan, engelleyen ve sorun yaratan durumlar olmamalıdır ki, kendimizi dünya üniversiteleri arasında görmeye başlayalım. Belirttiğim gibi üniversitemiz, ülkemizin ve bölgemizin bilimsel, toplumsal ve ekonomik ihtiyaçlarına çözüm üretmede üstlenmesi gereken etkin rolün hakkını verememektedir. Artık ülkemizin, dünya ülkeleri arasındaki misyonu ve yerini de gözeterek ulusal ve uluslararası paydaşlarla topluma ve ekonomiye katkısı olacak projelerin geliştirilmesi gerekmektedir. Her yapılan projenin ülkemize katkı olarak dönüşlerinin olması ve bu projelerin sürekliliği, bizim Üniversite olarak, misyonumuzu layıkıyla yerine getirdiğimizin göstergesi olacaktır” diye konuştu.

“15 TEMMUZ UNUTULMAMALI”
15 Temmuz FETÖ Kalkışması’nın unutulmaması ve her zaman ders alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Meder, “Üniversitemize itibar kaybettirmiştir. Üniversitemizin kaybettiği itibarın yeniden sağlanması amacıyla, şehrin kurumları, sivil toplum örgütleri, sanayiciler ile sağlıklı ve güçlü bir iletişim ağının kurulması gerekmektedir. Üniversitemizin bundan sonra, bir yandan sanayi ve ekonomiye katkı ve destekleriyle diğer taraftan toplumsal, sanatsal ve kültürel hizmetleriyle, Denizli ile bütünleşmesi sağlanacaktır. Bunun için özetle;
* Sanayicilerimizle Üniversitemizin ilgili akademisyenlerinin karşılaştırılıp birlikte projeler üretmeleri için gereken çaba gösterilecektir.
* Denizli’nin kültürel ve yöresel öğeleri için daha kapsamlı çalışmaların yapılması desteklenip bunların Denizli’mize geri dönüşü sağlanacaktır.
* Denizli’nin tarihsel dokusunun korunması ve bu dokunun ön plana çıkarılması için ilgili akademisyen arkadaşlarımın şehrin kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışmalar yapmaları ve bu çalışmaların hızlandırılması sağlanacaktır.
* Denizli halkının bilgilendirilmelerini sağlayacak projelerde öğrencilerimizle akademisyenlerimizin birlikte görev aldığı projelerin geliştirilmesi destelenecektir.
*Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde de ne yazık ki sorunlar var. En önemli sorunların başında akademik ve idari personel yetersizliği ve hizmet kalitesinde düşüş gelmektedir. Bir an önce bu sorunların başta olmak üzere Hastanemizi, bölge hastanesi olmaktan uzaklaştırmaya başlayan sorunların çözümü gerekmektedir. Ayrıca bölgemize daha iyi hizmet edebilmek için, bölgemize has hastalıkların belirlenip o konularda uzman kişilerin de Hastanemizde görev alması sağlanacaktır.
* Tahmin edersiniz ki, üniversitemiz bünyesinde açılan her enstitünün, fakültenin, yüksekokulunun ve meslek yüksekokulunun amacı var. Daha önce de bahsettiğim gibi bu birimlerde açılan bazı bölümlerin bölgemize katkısı gözetilmemiştir. Bundan sonra her birimin kendi misyonunu yerine getirmesi için çalışılacaktır. Bu bağlamda gerek bölgemize katkısı olabilecek bölümler gerekse diğer bölümlerin işbirliği içinde bu amaca ulaşabilmeleri için gereken çaba gösterilecektir. Örneğin, bölgemizin eğitim ihtiyaçları ve sorunları için, Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu; tekstil, dokuma, tasarım vs. gibi alanlardaki ihtiyaç ve sorunlar için Mühendislik Fakültesi, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları; tarihsel, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve sorunlar için Fen-Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi üzerine düşeni yerine getirecektir” dedi.

PROJELERİ VE HEDEFLERİ
Rektör seçilmesi halinde hedeflerini ve gerçekleştirmeyi planladığı projelerini de anlatan Prof. Dr. Mehmet Meder, “Üniversite ile yerel güçler ve kaynaklar arasında etkin işbirliğinin sağlanması, Denizli ve ülkemiz sanayicisine, ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacaktır. Bu amaçla, ülkemizde 7.sırada yer alan ihracatçı işadamlarımızın inovasyon altyapılarının güçlendirilerek sektörlere bilim ve işgücü desteğinin sağlanması, Denizli’de turizm çeşitliliği (arkeolojik, termal sağlık, kültürel) ile ilgili bilimsel çalışmaların ve altyapılarının hazırlanması, termal kaynakları zengin olan ilimizde bu kaynakların sağlık ve turizm alanında etkin kullanımı için gerekli araştırmaların yapılarak ülke ekonomisine katkının sağlanması. Ayrıca, ülkemizin ekonomisine katkıda sürekliliğin sağlanması için bu sektörde çalışanlara, bilimsel destek sağlanması, Denizlimizin kaynaklarının sayesinde özellikle termal tedavi ve arkeoloji alanında ulusal ve uluslararası söz sahibi bir üniversite olunması, araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, milli şuurla hareket eden bir nesil yetiştirilmesinde üniversitemizin rolünün etkinleştirilmesi ve bölgemize ilgili birimlerin akademisyenleri ve öğrencileri ile desteğin sürekliliğinin sağlanması, Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği 2023 hedefleri doğrultusunda eğitim-öğretimin kalitesini arttırmak amacıyla lisansüstü eğitimde ülkenin ihtiyaçlarına uygun enstitülerin kurulması, eğitim kalitesini artırmaya yönelik bilimsel çalışmaların akademisyenlerimizin çabaları ile yapılmasının ve bu çalışmaların ülkemizin eğitim anlayışına katkı olmasının sağlanması, PAÜ Hastanemizin akademisyenleri ile bölgemiz insanına katkı olacak sağlık projelerinin gerçekleştirilmesi, önceliklerimiz olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı