REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Topuz’dan ‘esnek eğitim modeli’ önerisi

Prof.Dr. Topuz’dan ‘esnek eğitim modeli’ önerisi

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof.Dr. Bülent Topuz, ‘Eğlenceye var da eğitime yok mu’ denilen koronavirüs esnekliğini sağlayabilecek bir öneri sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2020 Perşembe, 16:59

Prof.Dr. Topuz, Denizli Gazetesi’ndeki köşesinde “Pandemi sürecinde esnek eğitim modeli; önerimdir” başlıklı yazı kaleme aldı. Topuz, önerisi şöyle:

DERSTEN CANLI YAYIN
“Bir öğretim üyesi, yani derslere giren biri olarak önerim şudur. Ben geçmiş yıllarda olduğu gibi ders saatinde dersime gireyim. Devam zorunluluğu olmasın, gelen gelsin. Gelenlerle biz, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde dersimizi yapalım. Gelemeyenler için sınıfa bir kamera konulsun. Online ders takip edilebilsin. Online takip edenlerin interaktif bir şekilde derse katılabileceği şekilde “EBA” veya “Zoom” benzeri bir ders düzeni oluşturulsun. Online takip edemeyenler için ders kayda alınsın, öğrenciler istedikleri zaman izlesinler ve hatta girenler de tekrar izleyebilsinler.”

ÖĞRENCİLER DE BUNU İSTİYOR
Topuz, özellikle Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin bu tür bir ‘hibrit eğitim’ istediğini kaydederken, “Sanal medyadan izlediğim kadarı ile PAÜ öğrencilerinin önemli bir kısmı okulların açılmasını ve yüz yüze ders ortamını istiyorlar. Aylardır düğün, açılış, turizm hareketliliği derken sosyal temasın ve mobilitenin maksimum yaşandığı günleri göz önünde bulundurursak, eğlenceye var eğitime yok mu demekte haklılar” dedi.

İLK OKULLARDA DA UYGULANABİLİR
Topuz, sistemin ilk, ora okul ve liselerde de uygulanabileceğini belirtirken, “Derslerde virüs, pandemi, enfeksiyon üzerine eğitim verilir. İlköğretim çağında kazanılmayan alışkanlıkların ve davranış modellerinin sonradan kazanılamadığını biliyoruz. Pandemi sürecini hibrit yaşıyoruz, eğitimi de buna uygun yapalım derim ben…” görüşlerine yer verdi.

Yorumlar

Gülçin   -  Bağlantı 24 Eylül 2020, 16:03

Online eğitimin yüzyüze eğitimin yerini tutamayacağını hepimiz biliyoruz bilmeyenlerde öğrendiler Eba ilk falsosunu verdi zaten değerli hocam öneriniz harika değil, mükemmel yetkililer umarım bu önerinizi dikkate alırlar…Eğitimin eksiği olmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı