REKLAMI GEÇ

Rehber öğretmenler hukuk mücadelesinde

Rehber öğretmenler hukuk mücadelesinde

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yönetmelikle psikolojik danışman sıfatları ellerinden alınan rehber öğretmenlerle ilgili başlattıkları hukuk mücadelesini kazanmaya başladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2019 Çarşamba, 10:17

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, rehber öğretmenlerin psikolojik danışman sıfatlarının yönetmeliklerle ellerinden alınmaya çalışıldığını belirterek, sendika olarak bu konuda karar bir mücadele başlattıklarını söyledi.

Öğretmenlerin hukuk mücadelesinde kararlı bir duruş sergilendiğini ve olumlu sonuçların alınmaya başlandığını belirten Aydoğan, “Bilindiği üzere, bakanlığın sümen altında bekleyen, psikoloji bilimiyle uyuşmayan, bilimsel ilkelere aykırı ‘manevi rehberlik’ gibi bir uygulamasına kurban edilmeye çalışılıyor. Dış kaynaklı bu projeler, uygun ortam ve siyasi zemin bulunursa uygulamaya geçiyor, eğitimcilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur ediyor. Bakanlığın yönetmelik kuşatmasına karşı sendikamız PDR diplomalı rehber öğretmenlerimizi güvence altına almak için nöbet tutmama kararı alarak hukuki süreç başlatmıştır. Bu süreçte bakanlığın verdiği cezalarda lehimize kararlar çıkmaya başladı. Sürecin tamamında, Anayasa Mahkemesi dahil her düzeyde hak aramayı sürdürerek PDR branşındaki arkadaşlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı