REKLAMI GEÇ

Rektör Kutluhan: “PAÜ Olarak Hedefimiz İlk 20”

Rektör Kutluhan: “PAÜ Olarak Hedefimiz İlk 20”

PAÜ’nün Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni, il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi. Törende, Üniversitenin gelişim sürecine katkıda bulunan hayırsever iş insanları, Üniversiteyi ulusal ve uluslararası platformlarda başarı ile temsil eden öğretim üyeleri, personel ile öğrenciler ve 2020-2021 akademik yılında profesörlüğe yükseltilen öğretim üyelerine belge ve ödülleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2022 Cuma, 10:22

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni, PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, , CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer, il protokolünden isimler ile belge ve ödül takdim edilecek iş insanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR KUTLUHAN: “HEDEFİMİZ İLK 20’DE YER ALMAK”

Rektör Prof. Dr. Kutluhan, bugünün, geçtiğimiz yılın bir muhasebesi olduğunu ifade ederken, aynı zamanda Üniversitesinin geliştiğini, güzelleştiğini ve geleceğe daha umutla baktığının hep birlikte paylaşıldığı bir gün olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yükseköğretim Kalite Kurulu Üniversitemizi kalite güvencesi bakımından ilk on üniversiteden biri olarak ilan etmiştir. TÜBİTAK girişimcilik indeks sıralamasında Üniversitemiz 41. sıradan 37. sıraya gelerek seviyesini dört sıra yükseltmiştir. Bu başarı yeterli değil asla kabul etmiyoruz. İlk basamak olarak hedefimiz, Denizli plaka numaramızdır. TEKNOFEST yarışmalarında üç dalda öğrencilerimiz inovasyon alanında ödül alırken iki dalda öğretim üyelerimiz patent ödülü almışlardır. TEKNOFEST’te ödül almamız Üniversitemizin Ar-Ge – İnovasyon ve girişimciliğinin kanıtıdır. TEKNOFEST için katkı sunan odalarımıza, iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimizindir. TEKNOFEST’te paydaş üniversite olma başvurusunu yaptık kabul olmasıyla ileriki yıllarda inşallah TEKNOFEST’in Denizli’de yapılmasının adımları bu vesileyle atılmış olacaktır. Dünya bilimsel indeks Türkiye sıralamasında ilk 10.000 bilim insanı içinde Pamukkale Üniversitesi’nden şahsım da dâhil olmak üzere 95 öğretim üyesi girmiştir. Burada Üniversitemizde ilk 20 sıralamasına girenlere şilt veriyoruz. Geriye kalanları unutmadığımızı bildirmek isterim. Bu sıralamada Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necip Atar’ın 81. sırada olması bizim göğsümüzü kabartmıştır.”

VALİ ATİK:“ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARIYLA GURURLANIYORUZ”

Vali Atik, Üniversitenin elde ettiği başarılar ile Denizli’yi gururlandırdığını ve başarıların, çalışma azminin arttırılmasına katkı sağladığın belirtti. Vali Ali Fuat Atik, PAÜ Rektörlüğüne ve öğretim üyelerine Denizli’nin gelişmesine katkı sağlayan çalışmaları için teşekkür etti. Devletin tüm kurumları ile bir bütün olduğunun altını çizen Vali Atik, her zaman PAÜ’nün yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar

İsmail alkan   -  Bağlantı 17 Ocak 2022, 12:11

Sevgilerle…

İsmail alkan   -  Bağlantı 17 Ocak 2022, 12:09

Denizli istiklal mahallesi doğumlu olarak güzel şehrimin sıcak insanlarına sevgiler sunarım…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı