REKLAMI GEÇ

Sağlık için çini kursu

Sağlık için çini kursu

Denizli’de eğitmen Cevriye Işlak Gökgöz önderliğinde açılan ve ikinci yılını dolduran çini kursu, aralarında ciddi rahatsızlıkları olan kursiyerlerin sağlıklarına kavuşmasını sağlıyor. Bu yılki çalışmalarda üretilen 300 eser, 2 Mayıs’ta sergilenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 09:24

Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çini eğitmeni olarak görev yapan Cevriye Işlak Gökgöz tarafından kurulan Denizli Çini Atölyesi kursiyerleri ikinci kez sergi açmaya hazırlanıyor. Atölyede 25 kursiyer tarafından üretilen 300 eser 2 Mayıs’ta Forum Çamlık AVM’de sergilenecek.

Sergide Okullardenizli-saglik-icin-cini-kursu-3 Hayat Olsun Projesi kapsamında Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu 1/A, 1/B ve 1/C sınıfı öğrencilerinin eserleri de yer alacak. Okuldaki etkinliklerde üretilen eserlerin de yer aldığı sergi 8 Mayıs’a kadar açık kalacak ve el ürünleri burada satışa çıkarılacak.

 

SAĞLIĞA YARARLI KURS
Kurs eğitmeni Cevriye Işlak Gökgöz, çini kursunun, kursiyerlerin sağlıklarını da olumlu etkilediğini belirtiyor. Bu yıl 25 kursiyerin katıldığı çini kursuna kızı Aslı Aksoy ile birlikte katılan 67 yaşındaki İsmail Aksoy, alzheimer ve parkinson hastası. Aksoy’un kursa katılımından bu yana hastalıklarında gerileme olduğu gözlendi. Bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Gökgöz, “Kursiyerimizin ailesi ve hekimi hastalığındaki gerilemeyi gözlemledi. Depresyon rahatsızlığı bulunan kursiyerler için de çini kursumuz olumlu etkiler yaptı. Kursumuzda 7’si emekli toplam 15 öğretmen, özel sektör çalışanları, ev hanımları ve emekliler var. Hafta sonları çini kursu sayesinde kendilerine zaman ayıran kursiyerlerimiz bir şeyler üretebildikleri, zaman zaman içine düştükleri boşluktan kurtuldukları için çok memnun” dedi.

İLGİ GİDEREK ARTIYOR
Çini kurslarına yönelik her geçen gür arttığına da işaret eden Gökgöz, “Son yıllarda geleneksel el sanatlarına yönelik ilgi arttı. Kursiyerlerimiz boş zamanlarını kend el emeklerini üreterek geçirmek istiyor. Emekli ve çalışmayanlar izin ise adeta bir terapi yöntemi oldu. Yeni kişilerle tanışmak, kurs ortamında keyifli zaman geçirmek, yeni şeyler öğrenmek de çini kursunun tercih edilme nedenleri arasında. Kursun katılımcıların hayatına olumlu etki yapmasından mutluyuz. Kapımız herkese açık” dedi.

denizli-saglik-icin-cini-kursu-1

NE İSTEDİLERSE ONU YAPTILAR
Forum Çamlık’ta 2-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ve hergün 10:00-22:00 saatleri arasıda açık kalacak sergide kursiyerler, özellikle evlerinde kullanmak ve hediye edilmek üzere tasarladıkları ürünlerini beğeniye sunacak.

denizli-saglik-icin-cini-kursu-2

Sergide Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu öğrencilerinin yanı sıra Arzu Sarıyer, Aslı Aksoy, Birsen Uysal, Canan Taş Aşıkoğlu, Caner Demirci, Dilek Aryüz, Ebru Öztürk, Fadime Varlıklı, Fatma Uysal, Firuzan Bayrakçı, Gülsün Aydın, İclal Aydemir Bacaksız, Meryem Demirci, Müjgan Yücel, Neşe Atalay, Neşe Çağbayır, Nurefşan Varlıklı, Nükhet Gümüş, Öznur Kazak, Sanem Görüldü, Selda Özkan, Selver Rüzgar, Serap Doğu, S. İsmail Aksoy, Şengül Burçak ve Yelda Oğuzlar’ın eserleri yer alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı