REKLAMI GEÇ

Şehit çocuklarına sınavsız üniversite önerisi

Şehit çocuklarına sınavsız üniversite önerisi

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin şehit ve gazi çocuklarına sınavsız olarak devlet ve vakıf üniversitelerine girme olanağı tanıyan yasa teklifi, TBMM Genel Kurul gündemine alındı.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2010 Perşembe, 17:17

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin şehit ve gazi çocuklarının, devlet ve vakıf üniversitelerine ‘sınavsız’ girmesini öngören yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’na alındı ve Erçelebi “Bin üniversite gencinden birisi şehit ya da gazimizin çocuğu olsa ne olur Allah aşkına? Kıyamet mi kopar?” diye sordu.

Erçelebi, 2007 yılında TBMM Başkanlığı’na verdiği, YÖK Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören teklifinin, TBMM Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edildiği halde 45 gün içinde görüşülmediği için, TBMM İçtüzüğü’nün 37. maddesi uyarınca, doğrudan Genel Kurul gündemine alınması için önerge verdi.

Erçelebi, TBMM Genel Kurulu’nda önergesiyle ilgili söz aldı ve şunları söyledi:
“Sözlerime başlarken Hakkâri Çukurca’da şehit düşen 6 vatan evladına Allah’tan rahmet, yüce milletimize başsağlığı diliyorum. 28 Kasım 2007 tarihinde vermiş olduğumuz kanun teklifi, şehit ve gazilerimizin çocuklarının üniversitelere sınavsız girmesini istemiştik. Bugün yürürlükte olan uygulamaya göre, beden eğitimi bölümlerinde yüzde 10 ‘millî sporcular kontenjanı’ ayrılmaktadır. Biz de istiyoruz ki, bu vatan uğruna şehit ve gazi olmuş askerlerimizin, polislerimizin çocuklarına, hiç olmazsa binde 1 kontenjan ayrılsın.
Şehit ve gazilerimize yönelik terörist mayınları ve terörist kurşunları adres sormuyor, şehitlik ve gazilik sınavla olmuyor. 2010 yılı üniversite kontenjanlarının sayısı 708 bindir. Binde 1 kontenjan ayırsak 700 çocuğumuzu üniversiteye kazandırmış oluruz. Biz bu 708 bin kontenjandan binde 1 kontenjan ayırsak, kıyamet mi kopar? Bin üniversite gencinden birisi şehidimizin çocuğu olsa, gazimiz olsa, gazimizin çocuğu olsa ne olur Allah aşkına?” dedi.

Erçelebi’nin konuşmasının ardından, önerge Genel Kurul’da oylandı ve doğrudan gündeme alınması kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı