REKLAMI GEÇ

Sendikaların promosyon tartışması

Sendikaların promosyon tartışması

Eğitim Gücü Sendikası, Eğitim-İş’in promosyon vaadiyle üye toplamaya çalıştığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2024 Pazartesi, 12:30

Eğitim Gücü Sendikası Denizli İl Başkanı Osman Dağlı, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dağlı’nın açıklamasının bazı bölümleri şöyle:

“Bu olayın sendika ve öğretmen olarak iki yönü var.

Sendika yönüyle bakarsak; bu yapılan üye kazanmak için öğretmenin zor durumunu kullanma yaklaşımıdır. Ne kadar etiktir? Sendikanın başka bir amacı, başarısı, icraatı, çalışması yok mudur ki promosyon da promosyon demektedir.

İkincisi öğretmen yönüdür ki en iyi biz biliyoruz; öğretmen geçim derdindedir, ekonomik olarak zor durumdadır. Ancak bunun çözümü 3 yılda bir alacağı promosyon değildir. Evet, promosyonlar bir nebze olsun öğretmenlere ekonomik anlamda nefes aldırıyor ancak asıl çözüm bu değildir. Bir sendika da bir öğretmenin kapısını çalıp kendisine üye olup yetkili sendika olduklarında yüksek promosyon alacağını söylüyorsa bir düşünmek lazım değil mi? Bir sendika başka bir şey demeyip de bunu diyorsa yaptığı veya anlatacağı başka bir şeyi yok mu sorusu akıllara gelir ister istemez.

Durum maalesef hepimiz tarafından bilinirken ekonomik anlamda her gün iyice bunalan öğretmenlerimiz için promosyon büyük bir umut tabi ki.  Her şey promosyon değildir. Her şey yetki de değildir. Yetkili olanın etkisini gördük. Asıl olan mücadeledir. Bir gün bir kişi de gelir yetkilinin yapamadığı etkiyi yapar.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı