REKLAMI GEÇ

“Sıfır Atık” Temalı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı

“Sıfır Atık” Temalı Lider Çocuk Tarım Kampı Tamamlandı

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İlkokul 4.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2019 Cuma, 11:59

İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yönelik hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkılarak çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ”Sıfır Atık Projesi” kapsamında yapılan “Lider Çocuk Tarım Kampı” kampı tamamlandı.

Kampın ilk gününde öğrencilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi, İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Denizli Horozu Irkı Üretim Biriminde yerel sembolümüz Denizli Horozu ve Tavuğunun tanıtımı yapıldı.

Kampın 2. gününde Güvenilir ve sağlıklı üretim metotlarının tanıtıldığı etkinlikte Organik Tarım Uygulamaları, İyi Tarım Uygulamaları konusunda bilgiler ve Fidan dikiminin nasıl yapılması gerektiği öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

6. Lider Çocuk Tarım Kampımızın 3. gününde ise öğrencilere Arı ve Arıcılık konusunda bilgiler verilirken ayrıca unlu mamülleri işletmesi ve kuruyemiş işletmesi ziyaret edilerek üretimler hakkında bilgi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı