REKLAMI GEÇ

Sınav için son başvuru 8 Eylül’de

Sınav için son başvuru 8 Eylül’de

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı için son başvuru tarihinin, 8 Eylül olduğunu belirterek, sınavı girecekleri uyardı.

/ DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2010 Salı, 16:00

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, 24 Ekim 2010 Pazar günü yapılacak Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı için son başvuru tarihinin 8 Eylül olduğunu hatırlattı. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı’nın, Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde, test usulüne göre yapılacağını ve 24 Ekim günü saat 10.00’da başlayacağını belirten Gülsever, “100 sorudan oluşan, 120 dakika sürecek sınav, 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve geçme notu 70 olacak. Sınava tarımsal alanda lise, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim almış olan kişiler başvurabilir” dedi.

Sınava katılmak isteyenlerin aşağıdaki belgeleri başvuru sırasında yanlarında bulundurmaları gerekiyor. İşte bu belgeler:
-Sınava müracaat için matbu kişi bilgi formu (Kamuda çalışanlar için Ek-1a, Ek-2a)
(Kamuda çalışmayanlar için Ek-1b, Ek-2b),
-Nüfus cüzdan sureti,
-Öğrenim durumunu gösteren belge. Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenim durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir,
-Dört adet vesikalık fotoğraf,
-Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge,
-Mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin bu durumunu gösterir il/ilçe müdürlüğünce onaylı belge,
-Başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanabilir.
-Sınav ücreti olan 50 TL’nin yatırıldığına dair dekont (T.C. Ziraat Bankası Yenimahalle Şubesi Hesap No: 3353682 5004 IBAN NO: TR220001000599033536825004 Not: dekont açıklama kısmına TYDS 2010 sınav ücreti yazılacak)

Gülsever, sınava katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte 8 Eylül 2010 tarihi mesai bitimine kadar, Tarım İl Müdürlüğü’ne ve UTEM’e başvurmaları gerektiğini belirterek, “Sınava girecek kişilerin listesi, sınavdan 15 gün önce Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü web sitesinde yayımlanacaktır. Sınav Giriş Belgeleri ise UTEM web sitesinden alınacaktır” dedi. Gülsever daha detaylı bilginin, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden alınabileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı