REKLAMI GEÇ

Sınav merkezlerinde koronavirüs hazırlığı

Sınav merkezlerinde koronavirüs hazırlığı

Açık Öğretim Lisesi sınavları 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü, 13 ilçedeki sınav merkezlerinde koronavirüs önlemleri kapsamında çalışmalarını yürütüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2020 Perşembe, 10:38

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2019-2020 Eğitim Yılı 2. Dönem Sınavları Milli Eğitim Bakanlığınca 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 13 ilçede, 34 sınav merkezinde 3 oturum şeklince gerçekleştirilecek olan sınavlara 29.811 öğrenci katılacak, 3.751 öğretmen görev yapacak.

Sınav süreci ve hazırlıklara ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınava katılacak öğrencilerin ve görevlilerin koronavirüsden korunmaları amacıyla sınavların gerçekleştirileceği sınav merkezlerinde dezenfeksiyon işlemlerinin sınav öncesinde tamamlanmış olacağını söyledi.

Oğuz, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınava girecek öğrencilerimizin ve görevli personellerin sağlıklarını korumak ve herhangi bir aksaklığa meydan vermemek adına sınavda kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan maske ve dezenfektan ürünleri sınav merkezi bulunan ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderimini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Öğrencilerin ve sınavda görevli öğretmenler ile personelin sağlıklarının değerinin her şeyden üstün olduğunu belirten Oğuz, “Tüm sınav merkezlerinde öğrencilerimiz ve görevlilerin kullanacağı maske, kişisel koruyucu malzemeler ve sınav ortamının dezenfekte edilmesinde kullanılacak malzemeler kurumumuz tarafından sağlandı. Bu süreçte meslek liselerimizin üstün gayreti ve başarısıyla donanım ve malzeme temininde hiçbir zaman sıkıntıya düşmedik. Sınavlara katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi

Covid-19 salgınıyla mücadelede kapsamında, Açık Öğretim Lisesi 2019-2020 Eğitim yılı 2. Dönem sınavlarında kullanılmak üzere 34 sınav merkezine toplam 29.811 tek kullanımlık maske, 648 litre el dezenfektanı, 7600 çift eldiven ve 136 litre yüzey dezenfektanı sınavların gerçekleştirildiği 13 ilçeye gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı