REKLAMI GEÇ

Suriyeliler meslek sahibi oluyor

Suriyeliler meslek sahibi oluyor

Denizli’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplum için Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi kapsamındaki kurslardan sertfika almaya hak kazanan 77 kursiyere sertifikaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2021 Perşembe, 09:58

Merkezefendi Halk Eğitim Merkezinde yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Proji kapsamında Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezinde 77 kursiyer mesleki ve dil becerilerini geliştirici eğitimlerle buluştu. Ocak ayında başlayan mesleki ve dil eğitimlerinde aşçı yardımcılığı kursunda 38, bilgisayarda kadın giysi kalıpları hazırlama kursunda 39 kursiyer sertifika aldı.

Sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, halk eğitim kurslarında yelpazenin geniş olduğunu söyledi. Kursa müracaat edenleri tebrik eden Ekici, “İçerisinde bulunduğumuz salgın döneminde okullarımızda eğitime yüz yüze devam edilemediği bir dönem yaşandı. Ancak; buna rağmen, öğretmenlerimizin de gösterdikleri yüksek özveriyle eğitim hiç durmadı. Eğitim hastanede de, evlerde de yani ihtiyaç duyulan her yerde devam etti. Çünkü her şey durur ancak eğitim duramaz” dedi.

Kursiyerlerin kollarına birer altın bilezik taktığını ifade eden Ekici, “İleride, istihdam noktasında bir yere müracaat ettiğinizde sizlere bu konuda belgeniz olup olmadığınızı, yeterliliğinizi olup olmadığını soracaklar. Artık dünyanın neresine giderseniz gidin elinizde bir belgeniz yok ise o alanda ne kadar yeterli olursanız olun sizi çok fazla değerlendirmeyebilirler. O yüzden, aldığınız bu belgeler çok ama çok önemli” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasının ardından kursiyerlere belgelerini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı