REKLAMI GEÇ

Sürücü kurslarına yasal işlem

Sürücü kurslarına yasal işlem

Milli Eğitim Müdürlüğünce Denizli’de faaliyet gösteren motorlu taşıtlar sürücü kurslarına yapılan denetimlerde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izinsiz olarak kurs binasını taşıyan bazı sürücü kursları hakkında, yerinde tespit yapılarak yasal işlem başlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2010 Cuma, 17:42

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Özel Öğretim Kurumları Kanunu hükümleri çerçevesinde faaliyet gösteren sürücü kurslarının, yeni bir binaya taşınabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat ederek, yeni taşınacağı binanın Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’ne, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve İtfaiye Müdürlüğü’ne sürücü kursu açılması için uygun olup olmadığını inceletmesi ve yapılan bu incelemelerin en sonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca düzenlenecek nihai rapora göre bu kursların hareket etmesi gerekiyordu” dedi. Oğuz, bu sürece uymayan sürücü kursu hakkında, yerinde tespit yapılarak yasal işlem başlatıldığını söyledi.

Bu sürücü kurslarına; Milli Eğitim Müdürlüğünce taşınma işlemleriyle ilgili yasal işlemleri tamamlayana kadar eğitim öğretim faaliyetine izin verilmeyeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Sürücü kursları ülkemizdeki trafik kazalarının önlenmesi için iyi eğitim vermek zorundadırlar. Sürücü sertifikası almak isteyen kişilerin de sürücü kurslardaki derslere katılmaları gerekmektedir. Sürücü kurslarında kayıtlı adayların derslere devam edip etmedikleri de müdürlüğümüzce sıkı bir şekilde kontrol edilmeye devam edilecektir. Müdürlüğümüzce yapılacak denetimlerde, sürücü kurslarında dersinde bulunmayan adayların kayıtları ve direksiyon eğitim derslerine katılmayan adayların direksiyon programları daha önce olduğu gibi yine silinmeye devam edilecektir. Yasa ve yönetmeliklere uygun hareket etmeyen sürücü kursları hakkında, daha önce olduğu gibi yasal işlem yapılmasına devam edilecektir. Bu konuda sürücü kursları daha titiz ve dikkatli olmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı