REKLAMI GEÇ

TAVAS’TA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİĞİ

TAVAS’TA OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞENLİĞİ

Denizli’nin Tavas ilçesinde Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2011 Çarşamba, 16:10

Şenlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan Veli Akyol ve beraberindeki öğrenciler Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akyol, çocukların, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin yüzde 70’inin 0-6 yaş arasında tamamlandığını belirterek, okul öncesi eğitimin önemini anlattı.

Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 yaş döneminin çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönem olduğunu ifade eden Akyol, “Okul öncesinde kazanılan davranış biçimleri, yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir” dedi. Belediye Başkanı Karabay ise şunları söyledi: “Bir çocuklarımızı bu yaşlarda eğitebiliyorsak, gelişmişiz demektir. Çocuklarımızın aldığı eğitim ve okuma oranları bizim için çok önemli. İleride her biri çeşitli meslek sahibi olacaklar, bunda en büyük faktör eğitimdir. Okul öncesi eğitim, çocuklarımıza okumayı daha çok sevdirecek güzel bir projedir. ”

Milli Eğitim Müdürü Oğuz ise öğrencilerin yeteneklerine uygun meslek seçmesinin önemine vurgu yaparak, “Biz Denizli olarak, istesek her okulu Anadolu lisesi statüsüne kavuştururuz ya da seçkin okullar açarız. Amacımız bu değil, ihtiyaç olan elemanı yetiştirmek. Ülkemizin hangi iş kolunda ihtiyaç varsa ve kişi hangi mesleğe yatkınsa ona yöneltmeliyiz. Bizim için meslek liseleri, bir memleket meselesidir. İlimizin YGS’de birinci olmasına rağmen LYS’de yedinci sırada yer alması, meslek liselerine verilen önemden kaynaklanıyor. Bizim için öğrencilerin sınavlarda başarılı olması kadar, yararlı bir üniversiteye yerleşmesi de önemlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı