REKLAMI GEÇ

TED’li öğrencilerden kişisel resim sergisi

TED’li öğrencilerden kişisel resim sergisi

TED Denizli Koleji’nin 4. Sınıf Öğrencisi Kağan Selçuk ve 7. Sınıf öğrencisi Kazım Yılmaz’ın açtıkları kişisel resim sergileri yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2019 Salı, 12:33

TED öğrencileri serbest teknik kullanarak hayvanlar ve dünyamız temalı “Esintiler” isimli kişisel resim sergisi açtı. 4. sınıf öğrencisi Kağan Selçuk ve 7. Sınıf Öğrencisi Kazım Yılmaz’ın resimlerinden oluşan sergi, büyük beğeni topladı.

İlk kişisel sergisine gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu belirten Kağan Selçuk “2 yaşından itibaren karalamalar yaparak resim yapmaya başladım. Karma sergilere eserlerim katıldı ama ilk defa kişisel sergimi açıyorum. Gerçekleri tuvale yansıtmayı seviyorum. Daha çok tek bir şeyi resmetmeyi tercih ediyorum. Bir tek hayvan ya da yüz gibi. Karakalemin yanısıra farklı boyalar kullanıyorum. Resim yapmak hayal gücümü çok geliştirdi. Sanata olan ilgimi çoğalttı. Müzik ile ilgileniyorum. Piyano çalıyorum. İlerde sanat ile bağımı koparmadan bilgisayar mühendisi olmak istiyorum” dedi

Anaokulundan itibaren resim yaptığını ama sergilemekten hoşlanmadığını ifade eden 7. sınıf öğrencisi Kazım Yılmaz ise “Zaman buldukça resim yapıyordum ama kimseye göstermek istemiyordum. Önce ailem ile paylaşmaya başladım resimlerimi. Daha sonra bir çalışma sırasında yaptıklarım okulumuzda görsel sanatlar öğretmenimizin dikkatini çekti ve beni teşvik etti. Bir yıl boyunca yaptığım eserleri sergiledik. Bir şeyi severek yapmak yaptığın şeyi çok daha fazla güzelleştiriyor. Bir anlam katıyor. Hayallerime ve duygularıma göre çiziyorum. İlerde sahne sanatları alanında kariyer yapmak istiyorum“ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı