REKLAMI GEÇ

TEOG maratonu başladı

TEOG maratonu başladı

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda ter döktü. Denizli’de 13 bin 536 öğrenci, 244 okulda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden bilgilerini sınadı. Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, veliler de aynı heyecanı okul önlerinde yaşadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2016 Çarşamba, 09:36

Denizli’de ortaokul 8’nci sınıf öğrencilerin katıldığı ve iki gün sürecek olan TEOG sınavı başladı. Denizli’de 13 bin 536 öğrenci Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere üç dersten sınava alındı. Öğrenciler, yarın da fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav olacak.

denizli-teog-maratonu-basladi-1

Her dersten 20 sorunun yöneltildiği TEOG sınavı için öğrenciler saat 08.30 sıralarında velileriyle birlikte okula geldi. Sınav saatine 10 dakika kala öğrenciler sınıflarını alınırken, velilerde okul bahçesinin dışına çıkartıldı.

Bazı öğrencilerin çok heyecanlı olduğu gözlenirken veliler de, dua ederek heyecanlarını gidermeye çalıştığı sınav, saat 12.00’da sona erdi.

denizli-teog-maratonu-basladi-2

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “27-28 Nisan 2016’daki sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 14-15 Mayıs 2016’de yapılacak. Sınav sonuçların Haziran’da açıklanması planlanıyor. Öğrencilerin, 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklı ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, 2’ye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı