REKLAMI GEÇ

TES 22 YAŞINDA

TES 22 YAŞINDA

Türk Eğitim Sen Denizli Şubesi Başkanı Turgay Demirtaş, 22. yaşını kutlayan sendikalarının, eğitim çalışanlarının kutup yıldızı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2014 Çarşamba, 14:38

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, sendikanın kuruluşunun 22. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

TES’in hak arama mücadelesinin öncü sendikası olduğunu belirten Demirtaş, “Milli sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim-Sen 22 yaşında. 18 Haziran 1992 yılında bir avuç fedakar eğitim çalışanının cesur gayretleriyle kurulan sendikamız, bugün 22 mücadele yılını geride bırakmıştır. Sendikal mücadelenin henüz var olmadığı o dönemler; kamu hayatının keyfiyetle yönetildiği, çalışanların siyasetin ve bürokrasinin birer metası olarak kabul edildiği ve öğrenilmiş çaresizliğin memurlarımızın kaderi olarak algılandığı yıllardı. Fakat modern kölelik düzeni olan bu anlayış böyle gidemezdi! İşte, “Birileri” çıktı ve bu zelil gidişata “DUR” dedi. Kendinden başka değerler ve parçası olduğu toplum için yaşandığında hayatın bir anlamı olduğuna iman etmiş olan o birilerinin yaktığı kor, bugün çalışma hayatının her yanını sarmalamış olan devasa bir mücadele ateşi olmuştur. Artık çalışma hayatı, çalışanların da söz sahibi ve süreçlere müdahil olduğu yeni bir düzenle yürümektedir. Kararların tek yanlı alındığı, kamu çalışanlarını doğrudan ilgilendiren gelişmelerde dahi memurlarımızın fikrinin sorulmadığı o ilkel yönetim anlayışı tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Artık kamu çalışanları, ilkeli ve mücadeleci sendikacılığın sayesinde “hak aramayı” öğrenmişlerdir. Geçmişin “ben söylerim siz uyarsınız” şeklindeki çirkin üslubu, artık sendikal duruşun siperlerine toslamakta ve un ufak olmaktadır. İşte, ülkemiz çalışma hayatının geldiği bu noktada, Türk Eğitim-Sen’in emeği, gayreti ve katkısı tartışılmazdır. Üyesinden iş yeri temsilcisine, şube yöneticilerinden genel merkez yöneticilerine kadar teşkilatımızın bütün emektarlarının onurlu ve kararlı mücadelesi, Türk Eğitim-Sen’i ve ilkeli sendikacılığı eğitim çalışanlarının kutup yıldızı yapmıştır. Artık eğitim ve eğitim çalışanlarını ilgilendiren bir gelişme söz konusu olduğunda, herkesin hareket gözlediği işaret fişeği Türk Eğitim-Sen’dir” dedi.

“ONUR DUYUYORUM”
TES’in sadece bir sendika olmadığını kaydeden Demirtaş şöyle konuştu: “Sendikamıza gönül verenlerin ve hatta sevmeyenlerimizin bile takdiridir ki; Türk Eğitim-Sen varsa kaygı yoktur. Eğitim çalışanları, eğitim hayatına yön verenler, eğitim hayatının paydaşları ve eğitim kamuoyu sendikamızın duruşuna göre pozisyon almakta ve Türk Eğitim-Sen’in tavrına göre yön tayin etmektedir. Türk Eğitim-Sen tabi ki, sadece bir sendika değildir. Sendikamız aynı zamanda, parçası olmaktan gurur duyduğumuz büyük Türk milleti adına taraf olan, ülkemizi ilgilendiren her durumda toplumumuzun sesi ve vicdanı olan bir sivil toplum kuruluşudur. Milli bir sivil toplum kuruluşu olarak, hiç kimseden çekinmeden, hiçbir denge hesabı gütmeden ve asla politik kaygılarla hareket etmeden tavır ortaya koyuyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, çocuklarımızın bir emaneti olarak kabul ediyor “Bizim ilkemiz, önce ülkemiz” düsturuyla varlığımızın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu açıdan da milletimizin teveccühüne mazhar olmanın hazzını yaşıyoruz. İşte yukarıda kısaca özetlemeye çalıştığım bu durum, bizler için en büyük kıvançtır. Böylesi bir teşkilatın mensubu, üyesi ve Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. Kuruluşundan bu yana Türk Eğitim-Sen’e emek vermiş bütün emektarlarımıza, işyeri, ilçe ve il temsilcilerimize, şube zorunlu organlarında fedakarca gayret gösteren bütün yöneticilerimize ve adam gibi duruşun timsali olan 231 bin üyemize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.İyi ki Türk Eğitim-Sen’i var ettiniz.Yüce Allah, sizlerin bu asil duruşunun ve Türk Eğitim-Sen’in yokluğunu göstermesin.Yürekten inanıyorum ki, teşkilatımız her geçen zaman daha da büyüyecek, kararlı ve mücadeleci sendikacılığı daha da yüceltecektir.En kalbi duygularımla sendikamızın 22 inci kuruluş yıldönümünü kutluyor; mücadele ve başarılarla dolu daha nice yıllara kavuşabilmeyi yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı