REKLAMI GEÇ

Toptan, zihinsel engelliler okullarını inceledi

Toptan, zihinsel engelliler okullarını inceledi

Türkiye Özürlüler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, eğitilebilir zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren, Bahçelievler Semti’ndeki Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2009 Cumartesi, 01:00

Türkiye Özürlüler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, okulların koordinatör müdürü Süleyman Can’dan okullarla ilgili bilgi aldı ve okulda incelemelerde bulundu.

Okulun kuruluşu, gelişimi ve faaliyetleri konularını kapsayan kısa tanıtım filminin izlenmesinin ardından, iş atölyelerini ve sınıfları da gezen Toptan, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti ve bir istekleri olup olmadığını sordu. Öğretmenlerle de sohbet eden Toptan, verilen eğitim ve kazandırılan meslekler konularında bilgi aldı. Ayrıca öğrenci velileri ile de bir araya gelen Toptan, velilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Eğitilebilir her zihinsel engelliye eğitim

Bir okullar kompleksi olan Bahçelievler Semti’ndeki Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu ile Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi’nde, 7’den 70’e, her yaştaki eğitilebilir zihinsel engelli vatandaşa eğitim ve öğretim hizmeti veriliyor. Anaokulu seviyesinden başlayan eğitim, yaş sınırı olmaksızın eğitilebilir, her zihinsel engelli vatandaşa veriliyor. Halen okulda 6 yaşından 63 yaşına kadar 500 öğrenci eğitim görüyor. Sırasıyla ana sınıfı, ilköğretim okulu ve iş okulunu bitiren öğrenciler, daha sonra İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi’ndeki kurslara devam ederek meslek ediniyorlar. İş Eğitim Merkezi’nde ağaç işleri, metal işleri, el sanatları, trikotaj, ahşap boyama, ev ekonomisi, galoş ve mum atölyeleri mevcut. Buralarda eğitim gören zihinsel engelliler, bu konularda meslek ediniyorlar. Meslek öğrenen öğrencileri, işverenlerle işbirliği yaparak işe yerleştirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Süleyman Can, mezun olan öğrencilerin iş hayatını sürdürürken dahi denetimlerinin ve eğitimlerinin devam ettiğini ve tekrar eğitime alınması gerekli olan öğrencilere okullarında tekrar eğitim verdiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı