REKLAMI GEÇ

Tüketici Hakem Heyeti’nden yüz yüze eğitim veremeyen okul kararı

Tüketici Hakem Heyeti’nden yüz yüze eğitim veremeyen okul kararı

Pamukkale Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran bir veli, okul ücretini peşin ödediği halde okulun yüz yüze eğitim verememesini gerekçe göstererek para iadesi istedi. Hakem heyeti, okulun parayı iade etmesine hükmetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2021 Pazar, 22:36

Pamukkale İlçe Tüketici Hakem Heyeti, 2020 yılı ile ilgili istatistikleri paylaştı. Yıl içinde 2 bin 305 başvurunun yapıldığı Hakem Heyeti’ne eğitimle ilgili yapılan başvuruda dikkat çekici bir sonuç aktarıldı.

Açıklamaya göre; çocuğunu özel bir anaokulunu bir yıllık ücretini peşin ödeyerek kayıt yaptıran bir tüketici Kovid-19 salgını nedeniyle okulun kapanmasıyla anaokulundan alamadığı hizmet nedeniyle anaokuluna ödediği ücretin iade edilmesi için hakem heyetine başvuruda bulundu. Hakem heyeti tüketicinin başvurusunu değerlendirerek, “okul öncesi eğitiminin yüz yüze yapılması gerektiği, uzaktan eğitim şeklinde eğitim verilmesinin oyun, beslenme, temizlik, etkinlik hizmetlerinin belirli sayıda öğrenciye beraber şekilde verilmesi hususlarının mevcut koşullarda uzaktan eğitim modeliyle yerine getirilmesinin mümkün olmaması” sonucuna vararak verilmeyen hizmet bedelinin tüketiciye iade edilmesine karar verdi.

Öte yandan heyete en çok başvuru, internet üzerinden satışlarda yaşanan sorunlar nedeniyle oldu. 2020 yılı içerisinde yapılan 2 bin 305 başvurudan bin 878 başvuru karara bağlanırken bu karara bağlanan başvuruların bin 99’nda (yüzde 59) tüketici haklı, 717’sinde (yüzde 38) tüketici haksız bulundu. 62 başvuru ise görevsizlik ve yetkisizlik nedeniyle reddedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı