REKLAMI GEÇ

Satrançta şampiyonlar belli

Satrançta şampiyonlar belli

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası sona erdi. Dereceye giren sporculara düzenlenen törenle kupa ve madalyaları verildi. Erkeklerde Ali Polatel, kadınlarda Emel Kaya birinci oldu.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2012 Pazartesi, 18:13

Türkiye’nin değişik üniversitelerinden toplam 416 sporcunun katılımıyla 4 gün boyunca süren Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası sona erdi. Genel kategoride 66, kadınlarda ise 36 üniversitenin kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada dereceye girenlere madalya ve  kupaları verildi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Keskin, Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Sebahattin Nas, akademisyenler ve sporcular katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversitenin kuruluşunun 20. yılında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu yıl bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında bir çok önemli organizasyonun hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Rektör Prof. Dr. Bağcı genel kategoride birinci olan Trakya Üniversitesi’nin madalya ve kupasını takdim etti.
Ev sahibi Pamukkale Üniversitesi ise genel kategoride altıncı, kadınlarda ise dokuzunculuğu elde etti. Şampiyona sonunda kategorilerinde ferdi ve takımlarda dereceye girenler şöyle:

GENEL KATEGORİ
Ferdi
1-Ali Polatel (Trakya Üniversitesi) – 8,5 Puan
2-Özgür Çatalkılıç (18 Mart Üniversitesi) – 7,5
3-Orkan Eminov (S.Demirel Üniversitesi) – 7,5

Takım
1-Trakya Üniversitesi – 16 Puan
2-ODTÜ – 15 Puan
3-18 Mart Çanakkale Üniversitesi – 14,5

KADIN KATEGORİSİ
Ferdi
1-Emel Kaya (Ege Üniversitesi) – 9 Puan
2-Kübra Öztürk (Hacetepe Üniversitesi) – 8 puan
3-Işıl Diril (Yaşar Üniversitesi) – 7 Puan

Takım
1-Hacettepe Üniversitesi – 15 Puan
2-Ege Üniversitesi – 14 Puan
3-Marmara Üniversitesi – 13 Puan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı