REKLAMI GEÇ

Vali Coşkun’dan eğitim yılı mesajı

Vali Coşkun’dan eğitim yılı mesajı

Vali Ömer Faruk Coşkun, 2023-2024 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Coşkun, eğitimin bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsur olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2023 Pazar, 16:15

Yazılı bir mesaj yayınlayan Vali Coşkun, “2023-2024 eğitim öğretim yılına yeni umutlarla başlarken, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin, büyük gayret ve fedakârlıkla ülkemizin her köşesinde hizmet veren kıymetli öğretmenlerimizin heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyor, başarılı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

Eğitim sürecinin, sadece birey için değil, toplumumuzun geleceği için de büyük önem arz ettiğini dile getiren Vali Cuşkun, “Eğitimle elde edinilen kazanımların öncelikle insanımızın, bir süre sonra da toplumumuzun hayatını ve geleceğini şekillendireceği muhakkaktır.

Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, yarınlarımızı emanet ettiğimiz, sabır ve fedakârlık timsali öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de: ‘’Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır.’’ Sözleriyle öğretmenlerimizin ne denli kutsal bir görev yerine getirdiğini vurgulamıştır.

Değerli Öğretmenlerim; Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması, sizlerin çalışmalarına bağlı olduğu bilinciyle hareket edip öğrencilerinize bu anlayışla yaklaşıp onları geleceğe hazırlayacağınızdan asla şüphem yoktur. Bu açıdan milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımanın, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın temel şartının -hiç kuşkusuz- nitelikli bir eğitim vermekten geçtiğini biliyoruz. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk de: “Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleriyle eğitimin önemini açıkça ifade etmiştir.

Günümüz dünyasında gelişmişliğin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen nitelikli bir eğitim imkânı sağlamanın, uluslararası rekabette ülkeleri öne geçirecek değerli bir yatırım olduğu bilinciyle, vatandaşlarımıza ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak için çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları yönünde gayret etmek hepimiz için en önemli sorumluluklarımızdandır.

Bu duygu ve düşünceler ile yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimize, ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, başarı dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı