REKLAMI GEÇ

Vali Karahan: “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”

Vali Karahan: “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”

Vali Hasan Karahan, pazartesi günü başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim dönemi öncesinde mesaj yayınladı. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilerine seslenen Vali Karahan, tavsiyelerde bulundu, mesaj verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2019 Pazar, 17:09

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” ifadesinin kılavuzluğunda çocukların ilim deryasına kulaç atacağı eğitim öğretim yılına başlanacağını belirten Vali Karahan, “Bugünün dünyasında yeterlilik ve güçlü temsil için nitelikli ve donanımlı insana ihtiyaç vardır. Çağın ruhunu doğru okumak ve insan kaynaklarımızı doğru yönlendirerek etkin kılabilmek için bilgece dokunuşlara ihtiyaç vardır. İşte okul sıralarındaki çocuklarımız ihtiyaç duyduğumuz nitelikli insan ve bilgelik profilinin kaynağını oluşturmaktadırlar” dedi.

Ülkenin her alanda daha da güçlü bir şekilde uluslararası alanda temsil edilmesinin iyi yetişmiş insan gücüne bağlı olduğunu dile getiren Vali Karahan, öğretmenlere mesaj verdi.

Vali Karahan, “Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur. Öğrencilerinize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığını anlatan Vali Karahan, ailelere ise, “Bin bir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz ciğerparelerinizin geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Dolayısıyla onlara güveniniz, güven veriniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız” sözleriyle seslendi.

Gençlere güvendiklerini anlatan Vali Karahan, “Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerdeki başarılarınızın devam edeceğine inanıyor, eğitim- öğretim hayatınızda kendiniz, aileniz, memleketiniz, ülkeniz ve tüm insanlık için faydalı çalışmalara imza atmanızı bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının İlimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılarla dolu bir yıl diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı