REKLAMI GEÇ

Vali’den Hürriyet tepkilerine cevap

Vali’den Hürriyet tepkilerine cevap

Vali Şükrü Kocatepe, Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkının bağış karşılığı satılmasına yönelik tepkilere cevap verdi. Kocatepe, “Atatürk, Gazi, İstiklal, Kurtuluş, Cumhuriyet gibi isimler kutsalımızdır. Bunlara dokunmayız da dokundurtmayız da” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Şubat 2015 Cuma, 12:00

Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkının işadamı Derya Baltalı’ya 2 milyon TL bağış karşılığı satılması, kentte gündem oldu. Vali Şükrü Kocatepe, bu tepkilere yanıt verdi.

Kutsal değerler konusunda kendilerinin de hassas olduğunu belirten Kocatepe, “Okullarımızın tamir ve bakımlarının sürekli olarak yapılması gerekiyor. Bu arada yeni okullar inşa edilerek derslik sayısını artırmak durumundayız. Hayırseverimiz 2 milyon TL bağışlamıştır ama Hürriyet Ortaokulu’nun yaşaması için bakım ve onarım giderlerini de sürekli karşılayacaktır. Bununla birlikte bize taahhüdü 4 milyon liradan az değildir. Ayrıca o bağışla Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yeni bir okul yapılacak” dedi. 

Atatürk, Gazi, İstiklal, Kurtuluş ve Cumhuriyet gibi isimlerin herkesin kutsal değerleri olduğunu belirten Vali Kocatepe, “Biz bunlara dokunmayız ve dokundurtmayız. Ancak ilimizde eğitimin seviyesini yükseltmek adına yaptığımız çalışmalar bu bağışlarla yeni derslikler yapılacak olması, isim hakkı verilen okulların uzun süre yaşatılacak olması az şeyler değildir. O nedenle yapılan eleştirileri mantıklı bulmuyorum. Bu konuda daha mantıklı ve objektif değerlendirmeler yapılmasını öneriyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 6 Şubat 2015, 19:27

Bu karardan vazgeçilmelidir.Hürriyet,DENİZLİ’mizin sembol okullarındandır DOKUNMAYIN.Hürriyet’i kimseye reklam aracı olarak kullandırtmayın…

ssg   -  Bağlantı 6 Şubat 2015, 18:43

Hayır yapanlar derhal isim hakkından vazgeçmeliler. Okul ilimizin değerlerinden biridir.

SADIK EMRE ÇAPUTÇU   -  Bağlantı 6 Şubat 2015, 16:36

Vali mi karar veriyor hangi isimlerin kutsal olduğuna? 82 yıllık Hürriyet ismini niye o kutsal sınıfa sokamıyor? Resmen Hürriyet ismini sattı ve hala objektif değerlendirme diyor!!! Denizlili değil, Denizli’den değil bu vali, SATAMAZSIN!

Vatandaşın biri   -  Bağlantı 6 Şubat 2015, 12:52

O isim hakkını alan zat o parayla yeni bir okul yaptırıp yine kendi istediği isim hakkına sahip olabilirdi. Ama kusura bakmasınlar bu Hürriyet olayı REKLAM’dan başka bir şey değil.

Murat Candan   -  Bağlantı 6 Şubat 2015, 12:19

Sağ elin verdiğini sol el bilmez ise bu hayır işidir.Yaptırdığı okula kendi adını veren kişi,hayır işi değil sponsorluk yapmaktadır.Verdiği para da reklam bedelidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı