REKLAMI GEÇ

Yabancı öğrencileri bilgilendirme toplantısı

Yabancı öğrencileri bilgilendirme toplantısı

Pamukkale Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Koordinatörlüğü ile Denizli Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliği ile PAÜ’de eğitime devam eden uluslararası öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2019 Salı, 13:15

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bilgilendirme seminerine Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Yurtdışı Öğrenci Koordinatörlüğünden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Şube Müdürü Nuray Alan ve 86 farklı ülkeden Pamukkale Üniversitesine eğitim görmek için gelen çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Erasmus, Mevlana ve diğer değişim programları ile PAÜ’de lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerine devam eden uluslararası öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar’ın açılış konuşması ile başladı.

Öğrencilerin sağlık hizmetlerinden faydanlanmaları, ikamet ve çalışma izni almalarının önemi değinen Vali Yardımcısı Canavar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacağımız siz değerli öğrencilerin ülkemizde yüksek tahsil yaparak kendi ülkelerinizde hizmet vermenize olanak sağlamak ve bu vesile ile tüm dünya ülkeleri ile güçlü bağlar oluşturmak için sizleri ülkemizde misafir ediyoruz. Sizleri gönüllü elçilerimiz olarak kabul etmekteyiz. Oluşturacağımız bu güçlü bağlar küresel barış ve istikrarın oluşmasına ve güçlenmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Seminer, Denizli Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli tarafından uluslararası öğrencilerin karşılaştıkları sorunların çözümü, ikamet izni başvurusu, e-ikamet, ülkemizdeki hakları ve yükümlülüklerine dair bilgileri aktarıldığı sunumun ardından öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı