REKLAMI GEÇ

YARIN SINIFLAR BOŞ OLACAK

YARIN SINIFLAR BOŞ OLACAK

Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de öğretmenler demokratik-laik bir eğitim için alanlarda olacak. 1 günlük iş bırakma kararı olan Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk-Eğitim-Sen üyesi öğretmenler yarın derslere girmiyor. Sendikalar ayrı ayrı düzenleyecekleri eylemlerle, hükümetin eğitim alanındaki politikalarını protesto edecekler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2014 Salı, 16:13

Ak Parti hükümetinin eğitim politikalarına tepki gösteren Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen ortak eylem kararı aldı. Ortak eylem kararı Denizli’de de uygulanacak ancak, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri farklı alanlarda farklı etkinliklerle tepkilerini dile getireceklerini duyurdular.

EĞİTİM-İŞ 11.30’DA ÇINAR’DA
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen genel başkanların ortak eylem kararı aldıklarını ancak bu birlikteliğin Denizli’de sağlanamayacağını dile getirdi. “Bunun sorumlusu Eğitim-İş” değil diyen Özbay, “Biz yarın Ak Parti iktidarının, eğitimdeki performans uygulamalarına, siyasi kadrolaşmaya, 4+4+4 eğitim sistemine, TEOG Sınavı çıkmazına, Eğitimin Dinselleştirilmesine, Sürgünlere ve rotasyona, Angarya çalışmaya, Zorunlu İmam Hatiplere, Özel Okul Kayırmacasına yönelik tepkilerimizi tam gün iş bırakma eylemi ile dile getireceğiz. Ayrıca, saat 11.30’da sendika binamızdan Çınar Meydanı’na yürüyerek, orada basın açıklaması yapacağız” dedi.

EĞİTİM-SEN 12.00’DA ÇINAR’A YÜRÜYECEK
Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri ise yarın saat 12.00’da sendika binasında toplanarak Çınar Meydanı’na yürüyecek ve 12.30’da basın açıklaması yapacak. Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, kamusal, bilimsel, demokratik, laik eğitim hakkı için yarın alanlarda olacaklarını açıkladı.

TÜRK EĞİTİM-SEN FARKLI YERDE
Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Türkiye genelinde alınan ortak eylem kararını Denizli’de gerçekleştirmeyeceklerini açıkladı. Demirtaş, “Üyelerimizi serbest bıraktık. İsteyen eyleme katılacak. Denizli’de ortak eylem kararını uygulamayacağız. Türk Eğitim Sen üyeleri olarak, farklı bir alanda gerçekleştireceğimiz basın açıklaması ile ortak tepkimizi dile getireceğiz” dedi.

Yorumlar

taner caner   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 11:29

aslında tüm sendikaların sorunu aynı.ama bazılarını bu eylemde göremedim. neden ayrı saatlerde ayrı yerlerde?birleşip tek yumruk olmazsanız kaybetmeye mahkumsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı