REKLAMI GEÇ

Yarışmaya rekor katılım

Denizli’nin köklü sigorta şirketlerinden Bermant Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, bu yıl ilk kez, ilköğretim okulları 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Sigorta’ konulu kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada, il genelindeki 283 ilköğretim okulunda eğitim gören 43 bin öğrenciye ulaşıldı. Yarışmaya öğrenciler, 5 bin kompozisyon gönderdi.

/ DENİZLİHABER / 28 Kasım 2008 Cuma, 01:00

Öğrenciler tarafından yazılan ‘Sigorta’ konulu 5 bin kompozisyon, önce okullarda elemeden geçirildi. Okullarda ilk üçe giren 200 kompozisyon da oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Eserler arasında yapılan elemede, Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu’ndan “Keşke Dememek İçin” adlı eseri ile Aysu Küçüker birinci, Acıpayam Yassıhöyük İlköğretim Okulu’ndan ‘Dünya Hali’ adlı eseri ile Sinem Yalçın ikinci ve 19 Mayıs İlköğretim Okulu’ndan “Geleceğe Güvenle Bakalım” adlı eseri ile Büşra Yongacı üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere diz üstü bilgisayar, küçük altın, dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Öğrencilerin okullarına ise birer adet projeksiyon cihazı verildi. Yarışmaya en fazla eser gönderen okullar da ödüllendirildi. Bermant Sigorta Genel Müdürü Şakir Bermant, yarının büyükleri bugünün öğrencileri arasında sigorta bilinci oluşturmak için yarışma organize ettiklerini, gelecek yıllarda da yarışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ödüller dağıtıldı

Kompozisyon yarışmasının ödül töreni milli eğitim müdürlüğü ek binasında yapıldı. Törene Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, okul müdürleri davetliler ve öğrenciler katıldı. Yarışmada mansiyon ödülüne hak kazanan Servergazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Emin Şengün, Sevil Kaynak İlköğretim Okulu Öğrencisi Esma Tokat, Sarayköy Gazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Burak Nurdoğan, Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu Öğrencisi Selin Cengiz, 19 Mayıs İlköğretim Okulu Öğrencisi Tuğba Borucu, Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu Öğrencisi Selin Gümüş, Acıpayam Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencisi Zeynep Yurtsev, Kınıklı Denizli Basma Sanayi İlköğretim Okulu Öğrencisi Hacer Kırçay, Çivril Kıralan Fatih İlköğretim Okulu Öğrencisi Cevriye Akalan ve Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu Öğrencisi Firdevs Merve Ayhan’a ödülleri verildi. Yarışmaya en çok katılım sağlayan okullar;yüzde 100 katılım ile Milli Eğitim Koruma Derneği İlköğretim Okulu, yüzde 95 katılım ile Dentaş İlköğretim Okulu ve yüzde 84 katılım ile Dr. Bekir Sıddık Müftüler İlköğretim Okulu’na bilgisayar hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı