REKLAMI GEÇ

“YENİ HASTANE BİNASINDA PARA SIKINTISI YOK AMA AÇILIŞ İÇİN TARİH VEREMİYORUM”

“YENİ HASTANE BİNASINDA PARA SIKINTISI YOK AMA AÇILIŞ İÇİN TARİH VEREMİYORUM”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, göreve gelmesinin ardından ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldiği basın toplantısında, PAÜ Hastanelerinin yeni binasının bitirilip hizmete açılması için para sıkıntısı olmadığını ancak bir tarih veremeyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2011 Cumartesi, 16:59

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektörlük görevine başlamasının ardından, Denizli’deki basın mensuplarıyla ilk kez bir araya geldi. PAÜ Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarını ağırlayan Rektör Bağcı, göreve geldiğinden beri geçen 2 aylık sürede yaptıklarını ve bundan sonra kısa vadede yapmayı planladıklarını anlattı.

“8 BİN KİŞİ KUTLADI”
PAÜ Rektörü Bağcı, ‘öncelikle sağlık eğitimi’ diyerek işe göreve başladığını belirterek, “2 aydır yoğun bir biçimde, üniversitenin sağlık hizmeti ve iyi bir tıp eğitimi verebilmesi için çalıştık ve hazırız” dedi. Rektör Bağcı, göreve geldiği günden bu yana 8 bin kişinin kendisini kutladığını, 400 kişinin de kutlama ziyareti için sırada beklediğini söyledi.

“PAÜ’NÜN DENİZLİ’YE YAKIŞAN BİR ÜNİVERSİTE
OLDUĞUNU 11. GÜNÜMÜZDE GÖSTERDİK”
Göreve başladığının 11’inci gününde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Denizli’ye geldiğini ve üniversiteyi ziyaret ettiğini hatırlatan Bağcı, rektörlük binasının yetersizliğinden yakındı. Bağcı, “Rektörlük binasında fiziki alanlar kısıtlı. Nerden girilir bilmiyorum. Öncelikle rektörlük binasını bir makam olmaktan çıkarıp, üniversitenin koordinasyon merkezi haline getirdik. 1 gün içinde de yağan karın altında, rektörlük binasının yolunu yaptık ve PAÜ’nün Denizli’ye yakışır bir üniversite olduğunu, göreve geldiğimizin 11. gününde gösterdik” dedi.

“SANAYİCİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VEREBİLİRİZ”
Üniversitenin; eğitim, araştırma ve hizmet olmak üzere 3 temel öge üzerine kurulu olduğunu ifade eden Rektör Bağcı, “Türkiye’de patent sorunu var. Denizli’nin 2.5 milyar dolarlık ihracatını, 2020’de 20 milyar dolara çıkarmamamız için bir sebep var mı? Bu bir fantezi değil” dedi. Üniversitenin halkla ve Denizli sanayisiyle daha iç içe olması gerektiğini ifade eden Bağcı, “Sanayicilerimizin dışarıdan aldığı danışmanlık hizmeti, bizim üniversiteden gelen bir hizmet olsun ve biz de danışmanlık ücreti almayalım. Bunu Teknokent ile yaşayabiliriz” dedi.

“TEKNOKENT’TE HENÜZ ÇARPICI BİR ÇALIŞMA YOK”
Pamukkale Teknokent’te bu ay sonunda, genel kurul yapılacağını hatırlatan Rektör Bağcı, “Bu genel kurulda, nasıl bir Teknokent istediğimizi belirleyeceğiz. İhracatın artması için Teknokent iyi bir araç. Ben 2007’de buradan ayrılırken, Teknokent’in kuruluşu tamamlanmıştı. Teknokent, Denizli’nin prestiji, Denizli sanayisinin önemli bir kilometre taşı olabilir. Pamukkale Teknokent’te henüz çarpıcı bir çalışma yok. Bu konuda henüz yeniyiz. Ona da kulukça diyorlar zaten” dedi.

“2 AYDIR HASTANEYİ NASIL BİTİREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK”
Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinin yeni yapılan binası ile ilgili de bilgi veren Rektör Bağcı, “Hastanemizin yeni binasının 2007’den itibaren uygulamaya konmak üzere her türlü düzenlemesini yaptık. Ama daha sonra üniversite ile fiziki bir ayrılık yaşadık” dedi. Bu süre içerisinde, ne İnşaat Mühendisliği ne de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki öğretim görevlilerinden danışmanlık alınmadığını söyleyen Bağcı, “Bundan sonra onlara ‘hadi gelin’ diyeceğiz ve kısa zamanda sonuç alıp, hastanenin hizmet vermesinde bir sıkıntı olmayacak. 2 yıl olarak planlanan hastane yapımı 4 yılı geçti. Burada hayırseverlerimizi de anmadan geçmek olmaz. Ama ne yazık ki bitirilemedi. Göreve geldiğimizden bu yana geçen 2 aylık sürede, ‘Bunu nasıl bitirebiliriz? sorusunun cevabını aradık” dedi.

“YENİ HASTANE İÇİN PARA SIKINTISI YOK AMA ZAMAN SIKINTISI VAR”
PAÜ’de rektörlük görevini devraldıktan sonra, Ankara’ya 8 kez gidip geldiğini belirten Bağcı, “Planlanmış işleri, planlandığı gibi tamamlayabilme adına bu böyle oldu. Hastane çok güzel olmuş ama o hastaneye girmemiz için 13-14 tane ameliyathaneyi bitirmemiz lazım. Hepsinden önemlisi, yeni binada yoğun bakım ünitesi yok. 2 ayda, ‘yoğun bakım ünitesinde yer yok’ diye 200-300 telefon aldım. Benim o sterilizasyon ünitelerini ve yoğun bakım ünitesini açmam için paraya ve zamana ihtiyacım var. Para sıkıntısı olmaz ama zaman…” dedi.

“YATAKLI KISIM TAMAM AMA AÇILMASI İÇİN TARİH VEREMİYORUM”
PAÜ Hastanesi’nin yeni binasının hizmete girebilmesi için yeni baştan yoğun bakım ihalesi yapılması gerektiğini belirten Rektör Bağcı, “Yeni hastanenin yataklı kısmı tamam. ‘O zaman yatan hastaları yeni binaya alalım. Ameliyat olan hastaları da yapacağımız geçiş bloğu ile diğer binaya alalım’ dedik. Geçiş bloğu yakın zamanda bitecek. Yeni hastane konusunda para sıkıntımız yok ama bitirilip hizmete açılması için zaman veremiyorum. Öncelikle yatak sayımızı artıralım ki çark dönsün” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı