REKLAMI GEÇ

Yetişkin Eğitimi Projesi sürüyor

Yetişkin Eğitimi Projesi sürüyor

Kırmızı Su Termal Turizm Geliştirme Derneği, hazırladığı AB projesi ‘Avrupa’nın 9 Harikası’ isimli yetişkin eğitimi projesini sürdürüyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2009 Cuma, 18:57

Kırmızı Su Termal Turizm Geliştirme Derneği (TETUDER), Avrupa Birliği Projesi olan ‘Avrupa’nın 9 Harikası’ isimli Gruntvig (yetişkin eğitimi) projesini uygulamaya devam ediyor. İki yıl sürecek projeyi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından finase ediliyor. Türkiye, İtalya, Polonya, İspanya, Romanya, Litvanya, Potekiz, Yunanistan, Macaristan olmak üzere 9 ülkenin ortak olduğu projeye, Denizli Valiliği AB Projeler Koordinasyon Merkezi de rehberlik yapıyor.

Dernek, proje kapsamında İtalya ve Polonya ziyaretlerinden sonra, geçen hafta Yunanistan’ın Girit Adası’na ziyaret gerçekleştirdi. Girit Adası’ndaki proje ortağı olan İtanos Belediyesi bir hafta boyunca proje ortaklarına ev sahipliği yaptı. Proje toplantısına Proje Koordinatörü Durmuş Sevindik, Dernek Başkanı Alpaslan Albay ve İl Dernekler Müdürü Hüseyin Musan katıldı.

Proje Koordinatörü Durmuş Sevindik, “Bu toplantımızda turizm bölgelerinde uygulanan çevre ve doğayı koruma konusu üzerinde fikir paylaşımları yaptık. Projemizin 9 ortağı, kendi bölgelerinde uygulanan çevre konusunda yapılan düzenlemeleri ve çalışmaları sunularla anlattı. Ortak ülkelerin uyguladıkları çevre konusundaki güzel çalışmaları görmek bizim için çok faydalı oldu. Biz de kendi bölgemiz olan Karahayıt ve Pamukkale bölgesinde Özel Çevre Koruma Kurulu Denizli İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiler ve edindiğimiz diğer bilgileri sunduk. Proje faaliyetleri değerlendirildi. Yapılacak web sitesinin içeriği üzerinde duruldu. Proje kapsamında yapılacak olan takvimde olması gerekenler kararlaştırıldı” dedi.

Dernek Başkanı Alpaslan Albay, “Kırmızı Su Termal Turizm Geliştirme Derneği olarak, Ekim ayında da bir AB Gençlik projesi uygulamıştık. Bu gençlik projesi, turizm bölgelerimizin tanıtımı için çok verimli olmuştu. 2 yıl boyunca uygulayacak olduğumuz Avrupa’nın 9 Harikası isimli bu projemizde, projemizin her toplantısında ortaklar birbirini daha iyi tanımakta ve daha çok paylaşım gerçekleştirmektedirler. Proje faaliyetlerinden birisi web sitesi hazırlamaktı. Web sitesini hazırlamak bizim görevimiz. Çok yakında web sitemiz faaliyete geçecektir. Ekim ayında ortaklarımızı Denizli’de ağırlayacağız. Ortaklarımızı burada en iyi şekilde ağırlamak için planlara şimdiden başladık. Projemizi tüm Denizli’ye mal etmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı