REKLAMI GEÇ

“Yetkililer yasaları çiğnedi”

“Yetkililer yasaları çiğnedi”

Denizli’de hafta sonu yapılan Açık İlköğretim Sınavlarında yaklaşık 40 türbanlı öğrencinin türbanlı oldukları gerekçesiyle sınava alınmaması ve ikinci oturumda içeri alınması Denizli Eğitim- İş Sendikası’nın tepkisini çekti.

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2008 Salı, 01:00

Denizli’de hafta sonu yapılan Açık İlköğretim Sınavlarında yaklaşık 40 türbanlı öğrencinin türbanlı olduğu gerekçesiyle sınava alınmaması ve Sınav Yürütme Komisyonu tarafından alınan karar ile ikinci oturama türbanlı girmesi Eğitim-İş Denizli Şubesinin tepkisine neden oldu. Türbanlı öğrenci kimlik kartlarıyla ikinci oturuma girmesinin suç olduğunu ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu belirten Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, yapılan uygulamanın anayasaya uygun olmadığını ve suç işlendiğini söyledi. Açık Öğretim Sınavların yönetmeliğinin 46. maddesinin ihlal ederek türbanlı öğrencilerin sınava alındığını belirten Onat, Nisan 2006 tarihinde Merkezi Sistemi Sınavı Yönelgesinin Danıştay tarafından 29.08.2006 tarihinde 3481 sayılı kararı ile başı açık ibaresi bulunmadığı için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve Denizli’de bunun ihlal edildiğini söyledi. Türbanlı öğrencilerin ellerinde bulunan öğrenci kimlik kartlarında da türbanlı resim bulunmasının Anayasa maddesinin 2,4,10,14 ve 153. maddelerine göre suç olduğunu belirten Onat, AKP zihniyetinin ve Milli Eğitim Bakanlığının Danıştay’ın kararına rağmen türbanlı öğrencileri içeri aldıklarını ve kılık kıyafet yönetmeliğinin 11 ve 18. maddelerine göre ellerinde bulunan türbanlı kimlik kartlarıyla da yasalara karşı geldiğini belirtti. Onat, yetkilileri de göreve davet etti.

Vali Vekili Ertekin’in den cevap

Horoz Gazetesi’nde yayımlanan açıklamaya göre Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin Açık İlköğretim Sınavı’na giren türbanlı öğrencileri normal meslek öğrencisi olduğunu sandığı için sınava aldığını açıkladı. Olayın yaşandığı gün basın mensuplarıyla birlikte Denizli Lisesi’nde bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak sınav hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ertekin’in böyle bir cevap vermesi ise şaşkınlık yarattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı