REKLAMI GEÇ

YGS MARATONU BAŞLADI

YGS MARATONU BAŞLADI

Denizli’de 27 bin 350 öğrencinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Geniş çaplı güvenlik önlemlerinin alındığı sınava, öğrenciler de tek tek aranarak saçlarındaki tokalar bile çıkartıldı. Saat 10.00’da başlayan sınavda öğrenciler içerde 160 dakikada geleceklerini belirlemek için ter döküyor, velilerinde dışarıdaki heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2016 Pazar, 10:21

Denizli’de 27 bin 350 kişinin girdiği YGS maratonu saat 10.00’da başladı. Saat 09.00’da sınava girecekleri binanın önünde toplanan adaylar, tek tek aranarak salona alındı. Bazı kız öğrencilerin saçlarındaki tokalara bile izin verilmediği sınav, hatta saçlarındaki tokalar bile çıkartılarak alınan geniş çaplı güvenlik önlemi eşliğinde salonlara alındı.

denizli-ygs-maratonu-ic

160 SORU İÇİN 160 DAKİKA SÜRE VERİLDİ
Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi. 160 soru için adaylara 160 dakika süre tanındı.
denizli-ygs-maratonu-ic

VELİLER İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ
Çocuklarını sınava getiren velilerin ise dışarıdaki heyecanlı bekleyişi sürüyor. Bazı veliler sınava girerken çocuklarına sarılarak başarılar dilerken, bazıları ise dua ederek heyecanlarını yenmeye çalıştı.

denizli-ygs-maratonu-ic-1

BİN İNSANIN GELECEĞİ 160 DAKİKAYA SIĞDIRILMAMALI
Sınava giren kuzenlerini bekleyen ve uzun süre Almanya’da kaldıktan sonra Denizli’ye kesin dönüş yapan Emine Ergün ile Duygu Songut’u, sınav binası önündeki kalabalığa şaşkın gözlerle seyrederken bulduk. Duygu Songut, “Kuzenim sınava girdi. Ben yurt dışında hemşirelik okudum. Orada böyle bir şey görmedim. Bir insanın geleceği 2.5 saate sığdırılmamalı. Bu sistem değişmeli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı