REKLAMI GEÇ

YGS’de matematik sorusu iptal edildi

YGS’de matematik sorusu iptal edildi

ÖSYM, 13 Mart’ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Denizlili matematik öğretmeni Ali Kurt’un yanlış soru itirazını kabul etti ve sorunun iptaline karar verdi. Ali Kurt, “Sorunun iptal edilmesine sevindim. ÖSYM ve Bilim Kurulu’na öğrencilerin haklarının iade edilmesi nedeniyle teşekkür ederim. Öğrencilerin hakkı korunduğu için mutluyum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 16:47

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
13 Mart Pazar günü 2 milyonu aşkın öğrencinin geleceğini belirlemek için girdiği YGS’de Denizli’de Ali Kurt Temel Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Ali Kurt, fizik bölümündeki iki soruyla ilgili tartışmaların ardından matematik bölümünde de ÖSYM’nin açıkladığı sıralamaya göre 15’inci sorunun hatalı olduğu iddia etmişti. Ali Kurt, sorunun bilimsel gerçekliği olmadığını öne sürerek iptal edilmesi için sınavın ardından ÖSYM’ye başvuruda bulundu.

Kurt, “Matematik testinin 15’nci sorusunda tanım kümesinde problem var. Tanım kümesinin tam sayılardan oluştuğu belirtilmektedir. Doğal sayılarla bu işlemde sonuca ulaşılamaz. Soruda kümenin tanımı reel sayılardan oluştuğu şeklinde belirtilseydi, problem olmayacaktı. Tam sayılar kümesini tanım kümesi yapınca bilimsel olarak soru hatalı oluyor. Bu yanlışlığı sadece ben değil birçok matematikçi de görüyor zaten” diyerek, sorunun iptalini istemişti.

ÖSYM, Ali Kurt’un iptal edilmesini istediği matematik sorusu ile fen bilimleri testindeki 9’ncu sorunun iptal edilmesine karar verdi. Denizlili matematik öğretmeni Ali Kurt, “ÖSYM ve Bilim Kurulu’na titiz çalışmaları sonucu teşekkür ediyorum. Sorunun iptal edilmesine sevindim. Öğrencilerin hakkı korunduğu için mutluyum. Herhangi bir matematik sorusunu işaretleyen her öğrenci için iptal edilen soru doğru kabul edilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı