REKLAMI GEÇ

YKS heyecanı başladı

YKS heyecanı başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapılıyor. Sokağa çıkmanın yasak olduğu Denizli’de 25 bin 439 aday, üniversite hayali için ter dökecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2020 Cumartesi, 09:49

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2020-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için bugün adaylar 08.15’ten itibaren sınav yapılacak binalara gelmeye başladı.

Bina önlerinde kalabalık oluşturmamak ve sosyal mesafe kuralları nedeniyle bahçede bulunan adaylar sınava girecekleri salonlara alınmaya başladı.

Maskeli güvenlik görevlileri adayların kimlik tespitlerini yaparak sınav salonlarına alıyor.

Adaylar sosyal mesafe koridoru oluşturularak sınav salonlarına alınıyor. Maske ve siperlikleri ile güvenlik kontrolünden geçenlere dezenfektan ve maske veriliyor. İsteyen kendi maskesini takabilecek.

KAPILAR SAAT 10’DA KAPANIYOR

Saat 10.15’te başlayacak sınav öncesi erken saatten itibaren hazırlıklar yapıldı. Bugün ilk oturum için adaylara 165 dakika süre verilecek. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

120 SORU SORULACAK

TYT’de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek. Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, TYT’de geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek, 165 dakikaya çıkarıldı.

Öte yandan TYT dolayısıyla 15.00’e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı