REKLAMI GEÇ

Yükseköğretim’de 2023 vizyonu PAÜ’de tartışıldı.

Yükseköğretim’de 2023 vizyonu PAÜ’de tartışıldı.

Pamukkale Üniversitesi’ne konuk olan Yükseköğretim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, “Yükseköğretim’de 2023 Vizyonu” konulu konferans verdi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2012 Salı, 11:22

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 20. yıl etkinlikleri çerçevesinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Rektör Bağcı, “20. yılında olan üniversitemizin bundan sonraki süreçte koyduğu hedefe nasıl yaklaşacağı, bu süreyi nasıl kısaltacağı konusundaki politikaların işleneceği bir yıl içindeyiz. Yükseköğretimimizin de bu beklentimize paralel olarak yapılanması, 2023 yılında Yükseköğretimin nerede olacağı ve bu süreçte yapılması gereken hazırlıklar konusunda bilgiler alacağız” dedi.

Yükseköğretim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, 2023 vizyonu sürecinde birey, kurumlar ve üniversiteler olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Bilgiyi üreten, değerlendiren ve kullanan toplumların geleceği belirleyeceğini belirten Şimşek, “Dünyayı korkutan genç nüfusumuz var. Lisana hakim, Dünya teknolojisini yakından takip eden gençlik istiyoruz. Bu gençler bizde var. Her alanda farkındalığını ortaya koyan sizlerin önünü açarak, bilgiyi kullanmanızı öğreteceğiz. Gençlerimiz 2023 vizyonundaki en önemli zenginliğimizdir” dedi.

Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yükseköğretimi değişime zorlayan ana faktörlerin demografi, demokratikleşme, küreselleşme, rekabet ve bilgi ekonomisinin yükselişi olduğunu söyledi. Çağdaş üniversitenin bilgiyi üreten, öğreten, sunan ve yayan bir misyona sahip olması gerektiğini ifade eden Şimşek, bu dört misyonun üniversitelerin varoluş sebebi olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Yükseköğretim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e şilt ve çiçek takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı