REKLAMI GEÇ

Yurtdışı Öğrenci Seçme Sınavı PAÜ’de yapıldı

Yurtdışı Öğrenci Seçme Sınavı PAÜ’de yapıldı

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından bu yana uluslararası öğrenci kabul eden ve uluslararası öğrenci sayısı her geçen yıl artıran PAÜ, akademik takvime uygun olarak seçme sınavını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2019 Pazartesi, 14:59

Uluslararası öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Pamukkale Üniversitesine kayıtlı devam eden uluslararası öğrenci sayısının 802 olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen PAÜYÖS ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Erdinç Duru, ‘‘PAÜYÖS, tüm dünya ülkelerinden başvuruda bulunan adaylar arasından başarılı olanları seçmeyi, Üniversitemizde öğrenim görmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. PAÜYÖS’te başarılı olan öğrencilerin tamamı Türkçe hazırlık sınıfından itibaren mezun oluncaya kadar olan geçen süreçteki eğitim öğretim faaliyetlerini tamamlayan tam zamanlı öğrencilerden oluşmaktadır” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin uluslararası rekabet hedefleri doğrultusunda, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Pamukkale Üniversitesinde okumak isteyen uluslararası öğrenciler için, her yıl Denizli’de yapılan PAÜYÖS Sınavı’na bu yıl 869 öğrencinin girdiğini de belirten Duru, “Sınava giren ve başarılı olan aday öğrenciler, tercihlerini sınav sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte 22 Mayıs -10 Haziran 2019 tarihleri arasında istenilen belgelerle birlikte internet üzerinden başvuru yapabilecekler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı