REKLAMI GEÇ

100 Temel Eseri okudular ödülleri aldılar

100 Temel Eseri okudular ödülleri aldılar

Özel Servergazi Eğitim Kurumları ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kitaplarla Yaşa” sloganı ile düzenlenen ilköğretim 7.ve 8. Sınıflar arası 6. Bölgesel 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması, Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi sınav salonlarında yapıldı. 12 ildeki 119 okuldan 400 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere Özel Servergazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen görkemli bir törenle ödülleri verildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2014 Salı, 15:23

Program öncesinde Servergazi Liselerinin Tiyatro Kulübü öğrencileri ile Gediz Üniversitesi tiyatro topluluğunun ortak çalışması sonucu sahnelenen ‘’Çanakkale ‘’ isimli tiyatro sergilendi. Tiyatro gösterisi seyircilerden çok büyük beğeni topladı. Sonrasında yarışmaya katılan öğrencilerin velilerine “Servergazi Vizyonu” isimli sunum yapıldı. Katılımcı veli ve öğrencilerle öğle yemeği yendikten sonra ödül töreni için Servergazi İlkokulu-ortaokuluna geçildi.

ic-3

Törenin açış konuşmasını yapan Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, amaçlarının kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaplarla anlama seviyesini yükseltmek, onlarda özgüven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmak olduğunu söyledi. Yalçın, “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Ege Bölgesi genelinde “100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasının altıncısını gerçekleştirdik. Bölgemizin çeşitli okullarından gelen öğrencilerimize “100 Temel Eser” listesinden daha önceden duyurulan 10’ar eserle ilgili 100 soru yönelttik ve yarışmayı aynı gün içerisinde sonuçlandırdık, şimdi bu altın çocuklarımızı ödüllendiriyoruz. Bildiğiniz gibi artık gençlerimiz çok az kelimeyle derdini anlatıyor ve dilimize yeterince sahip çıkılmıyor. Bu durum hepimizi üzüyor. Dilimize kitaplarla sahip çıkma adına bu etkinliklerin faydalı olacağını umuyoruz. Bu öğrencilerimiz pek çok büyüğün okumadığı kitapları okuyarak hepimize fark attıklarını da gösterdiler” dedi.

Tertip Komitesi Başkanı Özel Servergazi Günay Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan da, “Ülkemizin gelişmiş müreffeh ülkeler arasında girebilmesi için, geleceğin Türkiye’sinin okumaya ihtiyacı var , Biz bu konuda çocuklarımıza her türlü teşviki vermeye hazırız, bu yapılan yarışmalar da niyetlerimizin ve söylemlerimizin eyleme dökülmüş halidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür ederim. Gediz Üniversitemizim katkılarına da müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

ic-2
Dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine değişik oranlarda para ödülü ve diğer hediyeler verilirken, katılan okullara ve öğrencilere katılım ve başarı belgesi verildi.

Yarışmada birinciliği Gökçe Ordukaya ile Özel Karşıya Yamanlar Ortaokulu, Edanur Kulaç ile Denizli Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu ikinciliği, Adil Ahmet Bahadır Sezer ile Özel Karşıya Yamanlar Ortaokulu üçüncülüğü elde ettiler. Denizli merkezden Cumhuriyet ortaokulu, Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu, Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu; Antalya Özel Toros Feriha Öpçin Ortaokulu, Manisa Girelli Şehit Mehmet Şimşek Ortaokulu 2 öğrenci ile, Edremit özel Özcan Ortaokulu ilk ona girerek altın madalya almaya hak kazandılar.
Ödül töreninde konuşan Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tıpırdama ise konuşmasında, “Farklı farklı illerden gelen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek kitap okumanın eğitimdeki önemine vurgu yaptı. Organizasyonu tertip eden Servergazi Eğitim kurumlarına idareci öğretmen ve personeline teşekkür ediyorum. Bu zahmetli işi çok hassas planlayarak çok zevkli, çok eğlenceli, faydalı hale getirdiler.

ic-1

Kurumlarımıza teşekkür ederim. Bu aktivite ile bir kez daha görülmüştür ki Denizli ne yaparsa en iyisini yapar” dedi.
Birinci olan Gökçenur Ordukaya mutluluğunu, “Bu tür etkinliklerle bizlere yeni imkanlar açtığınız ve böyle aktivitelerde bulunmamıza vesile olduğunuz için çok memnun olduk. Bizi sınava hazırlayan rehber öğretmenimiz ve tüm ailelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel organizasyondan dolayı Denizli Servergazi Eğitim Kurumlarına teşekkürlerimizi sunarım” sözleriyle paylaştı.

Ayrıca programda İzmir’den çok büyük fedakarlıklar yaparak gelen, gönül gözüyle gören ve öğrencilerine daima destek olan ama öğretmenimiz Asya Gülırmak jüri özel ödülü olarak altın madalya ve para ödülüyle ödüllendirildi. Programda duygusal anlar yaşandı. Söz alan Asya Gülırmak, “Bu jestiniz ve nezaketiniz bizi çok onurlandırdı. Bu ödülü tüm öğrencilerim adına kabul ediyorum. Okuyan insan her zaman kazanır, ben de öğrencilerime okumanın önemini kavratmaya çalışıyorum. Onların tüm engelleri aşarak kendilerini ifade edecekleri şekilde hayata atılmalarını istiyorum” dedi.

Program ihtişamlı bir gösteriyle hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi. Tüm katılımcılara bu etkinlikte bir araya geldikleri için Servergazi Eğitim Kurumları olarak teşekkür edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı