REKLAMI GEÇ

Dershaneciler yargıya gidiyor

Dershaneciler yargıya gidiyor

Dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Denizli Dershaneciler Platformu üyeleri, bugün biraraya gelerek hem tepkilerini yinelediler, hem de hükümete sorular yönelttiler. Dershaneciler, teşebbüs hürriyiyetinin anayasa ile güvence altına alındığını hatırlatarak, yargıya gideceklerini ve haklarını arayacaklarını duyurdular.

/ DENİZLİHABER / 29 Kasım 2013 Cuma, 11:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık 2 yıldır dile getirdiği, son olarak da yasa tasarısı hazırlanmasıyla dershaneleri kapatma sürecinin başlaması ile ilgili tepkiler devam ediyor. Denizli Dershaneciler Platformu üyeleri, bugün basın toplantısı düzenleyerek, bir kez daha tepkilerini dile getirdi.

Dershane işletmecilerinin basın toplantısına öğretmenler ve veliler de katılarak destek verdi. Platform Başkanı Sabri Yıldız, hazırlanan taslakla ilgili belirsizlikler bulunduğunu belirterek, hükümete yanıtını bekledikleri sorular yöneltti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı toplantıların istişare amaçlı değil, ikna ve dayatma amacı taşıdığını belirten Yıldız, “Türkiye’de eğitimin derslik, nitelik, öğretmen açığı ve uyuşturucu, alkol, şiddet gibi daha ciddi sorunları varken ilk yapılacak iş dershaneleri kapatmak mı olmalıdır? 250 binden fazla (38’i intihar eden) öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Bu öğretmenler atanamazken 50 binden fazla dershane öğretmeni nasıl atanacak? Dershanede işini garanti görerek uzun süreli borçlanan personel borçlarını nasıl ödeyecek? Bu sorularımızı bakanlık yetkililerine de ilettik. Ancak sorularımız cevapsız kaldı ” dedi.

YARGIYA GİDİYORLAR
Dershanelerin kapatılmaya çalışılmasının anayasanın 48. maddesindeki “Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetine sahiptir, özel teşebbüsler kurmak serbstir” hükmüne aykırı olduğunu belirten Yıldız, yargıya giderek hak arayışlarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı