REKLAMI GEÇ

DEGDER’den Başbakan’a çağrı

DEGDER’den Başbakan’a çağrı

Hükümetin dershaneleri kapatmak için attığı adıma Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği’nden de tepki geldi. Dershanelerin kapatılmasının eğitim sisteminde tamir edilemeyecek yaralar açacağını dile getiren DEGDER Başkanı Aydın karaca, “Başbakan’ın da bizimle aynı endişeleri taşıdığına inanıyor ve geri adım atacağını ümit ediyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2013 Salı, 15:59

Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) Başkanı Aydın Karaca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, dershanelerin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dershaneleri kapatmanın eğitim sistemini zayıflatacağını, bu durumun özellikle doğu ve güneydoğu için tehlikeli sonuçları olacağını ifade etti.

Karaca, “Dershanelerin kapatılmasının siyasi bir tasarruf olduğunu düşünüyoruz. Eğitimin kalitesini düşürecek olan bu adım, cahilliği, fakirliği, kendine eleman bulma yolu gören terör örgütlerini memnun edecektir” dedi.

Mevcut sistemde aksaklıklar varsa, bunların tartışılarak tespit edilmesi ve çözüm yolları aranması gerektiğini dile getiren Karaca, “Dershaneler mevcut eğitim sistemimizden kaynaklanan bir ihtiyaçtan doğmuştur. Eğer bir gün eğitim sistemimizdeki aksaklıklar giderilir ise zaten bu kurumlara ihtiyaç kalmayacak ve kendisi kapanacaktır. Dershaneler okullarımızın rakibi değil birbirinin tamamlayıcı unsurudur” dedi.

BAŞBAKAN’A ÇAĞRI
Karardan geri adım atılması gerektiğine işaret eden karaca, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da çağrıda bulundu. Karaca, “Zorla dershane kapatmak, zorla imam hatip okulu kapatmaktan geri kalır bir davranış değildir. Ülkemiz bünyesinde yıllarca tamir edilmeyecek yaralar açacağından endişe duymaktayız. Dershaneler konusunda algıyı ve itirazları gören sayın Başbakan’ımızın da bizimle aynı endişeyi taşıdığını ve sorunun çözümü hususunda çoğunluğun sesine kulak vereceğini ümit ediyoruz” dedi.

Yorumlar

aysun   -  Bağlantı 20 Kasım 2013, 10:19

Dershanelerin kapanmasına terör örgütleri sevinecekmiş bahaneye bak yemezler gülüm…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı