REKLAMI GEÇ

Doğa Koleji’nde öncelik öğretmen eğitimi

Doğa Koleji’nde öncelik öğretmen eğitimi

Denizli Doğa Koleji öğretmenleri, Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi tarafından aldıkları eğitimlerle, öğrencilerine 21. yüzyıl kalitesinde eğitim sunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2017 Cumartesi, 13:03

Doğa Koleji, ezberci öğrenim kalıplarını yıkarak, özgün ve modern eğitim modelleri, dünya standartlarındaki eğitim teknolojileri, uluslararası vizyonuyla Türk eğitim sistemine pek çok ilki getiriyor.

Öğrencilerini dünya vatandaşı olarak yetiştiren Doğa Koleji, öğretmen eğitimlerine öncelik verdi. Denizli Doğa Koleji öğretmenleri aldıkları bu eğitimle, öğrencilerini 21.yy. eğitim kalitesinde yetiştiriyor.
Doğa Koleji ‘Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi’ tarafından uygulanan Doğa Öğretmen Eğitimi Programı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 7 bin öğretmen kurum içi eğitimini başarıyla tamamlıyor.

ÜÇ AŞAMALI ÖĞRETMEN EĞİTİMİ
Eğitimcilerin mesleki gelişimlerine kurum içi eğitimlerle destek veren Doğa Koleji’nde öğretmen eğitimleri, zümre çalışmaları, branş eğitimleri ve Doğa TT olmak üzere üç bölümde toplanıyor. Zümre ve branş eğitimlerinde varolan öğretmenlerini geliştirmeye yönelik eğitim veren kurum, Doğa TT programında ise kendi öğretmenlerini yetiştirip bünyesine katıyor.

ÖĞRETMENE MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMİ
Doğa Koleji’nde öğretmenler, mesleki eğitim alırken aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Mesleki eğitimde, sınıf öğretmenleri robotik ve kodlama eğitimlerini tamamlıyor. Kişisel gelişim derslerinde öğrenci ile iletişim, veli ile iletişim, öğretmenler arası iletişim eğitim programı dahilinde yer alıyor. Ayrıca Doğa Öğretmenleri, disiplinlerarası etkileşim eğitimi de alıyor.


Yayınlanmış eserlere sahip olan Doğa Koleji’nin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ünlü yazarlardan eğitim alarak mesleki gelişimlerini pekiştiriyor. Aynı zamanda, iletişim ve iletişim kazalarını tiyatro sanatçılarından canlı performans eşliğinde izleme ve değerlendirme fırsatını yakalıyor. Program kapsamında iş hukuku, kriz yönetimi, sınıfta ilişki yöntemi gibi birçok dersi Türkiye’nin önde gelen profesörleri veriyor. Gelişen teknolojinin vazgeçilmez parçası yaratıcı düşünme eğitimi de müfredatın önemli bir bölümünü oluşturuyor.

DOĞA ADAY ÖĞRETMEN PROGRAMI
Türkiye’de bir ilk olan ‘Doğa Teacher Trainee Programme’ yani ‘Doğa Aday Öğretmen Programı’ ile Doğa Koleji, üniversitelerin son sınıflarından seçtiği İngilizce ve sınıf öğretmenliği öğrencilerini, 6 aylık eğitim programıyla yetiştirip kendi bünyesine dahil ediyor. İşkur işbirliği ile gerçekleştirilen program ile öğretmen adayları öğrencilikleri sona ererken kendi öğrencilerini yetiştiriyor.
Doğa TT Programı; üniversitelerin sınıf öğretmenliği ve İngilizce öğretmenliği bölümleri 4. sınıflarında öğrenim gören öğretmen adaylarını, geleceğin öğretmenleri olarak yetiştirmeyi hedefleyen, istihdam odaklı bir eğitim programıdır. Aday öğretmenler Eylül ayında ders zilinin çalması ile görevlerine başlıyor.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Öğretmen eğitimleriyle yeni başarılara imza atıyor ve yeni eğitim metotları belirliyoruz. Yolumuza her geçen gün daha da büyüyerek ve eğitim-öğretim kalitesini artırarak devam ediyoruz. Öğretmenler, yeni öğretim modelleriyle birlikte, yıl içindeki projeleri ve etkinlikleri planlayarak branş temsilcileri ve eğitim liderleriyle birlikte fikir alışverişinde bulunuyor. Haziran dönemindeki eğitimde okul branş temsilcileri, kişisel gelişim eğitimi ve mesleki eğitim alırken Ağustos ayında da yeni dönem müfredatını belirliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı