REKLAMI GEÇ

PEV’lilerin Ankara gezisi

PEV’lilerin Ankara gezisi

Denizli Özel PEV Okulları 4. Sınıf öğrencileri için, Anıtkaber’den TBMM’ye, Etnografya Müzesi’nden bilim merkezlerine, keyifli ve öğretici bir Ankara gezisi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2013 Salı, 10:34

Özel PEV Okulları, eğitsel gezilerle yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi teşvik ediyor. Bu amaçla 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri hafta sonu Başkent Ankara’daydı. Büyük Önder Atatürk’e olan bağlılıklarını göstermek amacıyla ilk önce Anıtkabir’i ziyaret eden kafile, rehberlerden Anıtkabir’in mimarisindeki sırları öğrendi.

Anıtkabir’in içinde bulunan Kurtuluş savaşının canlandırıldığı bölüm ile Atatürk’ün şahsi eşyalarının ve kütüphanesinin bulunduğu müzeyi gezen gezi kafilesi, Cumhuriyet’in ilan edildiği birinci meclisi de ziyaret etti.

İkinci gün Etnografya Müzesi’yle başlayan gezi, TBMM ile devam etti. Meclis genel kurul salonunda meclis rehberlerinden bilgi alan öğrenciler, televizyonlardan izledikleri parlementoyu canlı olarak görmüş oldular.

Meclis gezisinin ardından Feza Gürsey Bilim Merkezi’ne giden öğrenciler, orada bulunan deney materyalleriyle eğlenceli deneyler yaptılar. Son olarak MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler öğretici ve keyifli bir gezinin ardından Denizli’ye döndüler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı