REKLAMI GEÇ

Doğa Okulları patenci yetiştiriyor

Doğa Okulları patenci yetiştiriyor

Denizli Doğa Okulları öğrencilerini akademik anlamda hayata hazırlamalarının yanı sıra, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için sportif etkinliklerde de etkin bir program uyguluyor. Okul bünyesindeki uluslararası standartlarda hazırlanan sentetik buz pisti, öğrencilere usta birer buz patencisi olarak yetişme imkanı veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2016 Cuma, 10:00

Denizli Doğa Okulları bünyesinde kurulan sentetik buz piste dönem başından itibaren etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Denizli Doğa Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Akkoyun, sentetik buz pisti ve verilen eğitimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

denizli-doga-okulu-buz-pisti-sporu-iccccc

ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP
Sentetik buz pistinin uluslararası standartlarda hazırlandığını belirten Murat Akkoyun, Ege Bölgesi’nde yalnızca Doğa Okulları’nda bulunduğunu söyledi. Pistin nano teknoloji ile üretildiğini ve gerçek pistte kayma imkanı sunduğunu dile getiren Akkoyun, Avrupa’da bir çok okulda bulunan tesisin Doğa Okulları tarafından da etkin bir şekilde kullanıldığını kaydetti. Murat Akkoyun, kullanılan patenlerin de her çocuğa uygun standart malzemeler olduğunu vurguladı.

denizli-doga-okulu-buz-pisti-sporu-icccccc

TEMEL EĞİTİM İLE BAŞLANDI
Buz pisti hazırlıklarının tamamlanması ve işler hale getirilmesinin ardından temel eğitim sürecinin başlatıldığını dile getiren Murat Akkoyun, “Önce, buz pateni dersi verecek olan öğretmenlerin eğitimleri tamamlandı. Uzun süreçli eğitimlerde öğretmenler hem kaymayı öğrendi, hem de eğitim yöntemlerini. Ardından da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel eğitimlerine geçildi” dedi.

denizli-doga-okulu-buz-pisti-sporu-ic

TÜM ÖĞRENCİLER KATILIYOR
Denizli Doğa Okulları’nda verilen buz pateni derslerine tüm öğrencilerin katıldığını ve bu sporu severek yaptıklarını belirten Murat Akkoyun, “Başlangıçta ailelerden bazılarında tedirginlikler vardı. Pistin İtalyan teknolojisiyle üretildiğini, nano teknoloji kullanıldığını ve derslerin öğretmenlerin sürekli gözetimlerinde gerçekleştirildiğini gördükten sonra tedirginlikleri ortadan kalktı” dedi.

denizli-doga-okulu-buz-pisti-sporu-icccc

HEPSİ BİRBİRİNDEN YETENEKLİ
Doğa Okulları öğrencilerinin buz patenine kısa sürede uyum sağladığını ve yetenekleriyle ön plana çıktığını anlatan Murat Akkoyun, “Temel eğitimlerde belirli bir aşamaya geldik. Öğrencilerimizin geneli bu alanda kabiliyetli olduklarını gösterdiler. Bundan sonraki hedefimiz yarışmacı gruplar oluşturabilmek. Gösteriler gerçekleştirecekler, düzenlemeyi planladığımız yarışmalarda birbirleriyle mücadele edecekler. Bundaki amacımız, yarışma tecrübelerini kazanmaları ve Türkiye genelinde katılacakları şampiyonlara daha iyi bir şekilde hazırlanabilmelerini sağlamak” dedi.

denizli-doga-okulu-buz-pisti-sporu-icc

BAĞIMSIZ DERSLER OLARAK VERİLİYOR
Denizli Doğa Okulları’nda buz pateni derslerinin beden eğitimi derslerinden bağımsız olarak işlendiğini ifade eden Beden Eğitim Öğretmeni Murat Akkoyun, her grubun haftada iki saat buz pateni dersi gördüğünü kaydetti.

denizli-doga-okulu-buz-pisti-sporu-iccc

ÖĞRETMENLER KULLANIYOR, VELİLER SIRADA
Buz pistinden öğretmenlerin de yararlandığını, boş zamanlarında bu spor ile ilgilendiklerini dile getiren Murat Akkoyun, “Önümüzdeki süreçte bu eğitimlere velileri de dahil etmeyi planlıyoruz. Velilerin de bu spora ilgi göstereceğini düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı