REKLAMI GEÇ

Doğa Okulları’nda kariyer günleri

Doğa Okulları’nda kariyer günleri

Doğa Okulları öğrencileri kariyer günleri etkinliğinde alanlarında başarılı 3 isim ile buluştu. Kariyer planlamasının önemi üzerinde durulan etkinlikte öğrenciler iş dünyasının önemli isimlerinin tavsiyelerini can kulağı ile dinledi, keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2015 Çarşamba, 10:27

Doğa Okulları, akademik eğitimlerini üstlendikleri öğrencilerini hayata en donanımlı şekilde hazırlamaya yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Doğa Okulları yönetimi, öğrencilerini alanlarında uzman isimler ile bir araya getirdi.

Denizli Doğa Okulları’nda düzenlenen kariyer günleri etkinliğine Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Civan Sözkesen ve Muca Yurt Dışı Eğitim ve Danışmanlık Ege Bölge Koordinatörü Mutlu Oğuz katıldı.

denizli-doga-okullari-kariyer-gunleri-ic

HEDEFLERİNİZ OLMALI
Kariyer günleri söyleşisinde öğrencilere önce DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen seslendi. Genel hatlarıyla kendini tanıtan, eğitim ve iş yaşamından kesitler sunan Sözkesen, hedefler üzerinde durdu.

Küçük yaşlardan itibaren hedeflerin belirlenmesi ve yaşamın bu hedefler ışığında şekillenmesi gerektiğini anlatan Sözkesen, “Kararlı olun, hedeflerinizin peşinden koşun. Eğitim yaşamında kararlı olun, iş dünyasında kararlı olun. Hayat kararlı olanları sever” dedi.

Her insanın hobilerinin olması ve bunları gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Sözkesen, “Sanatla ruhunuzu besleyin, gelişime açık olun, bu tür konferanslara katılın, tecrübe kazanın. Bu tecrübeler parayla satın alınmıyor” dedi.

FARK YARATIN, SÜRÜDEN AYRILIN
Başarının fark yaratan, sürüden ayrılanlar tarafından kazanıldığını belirten Sözkesen, bu süreçte sosyal medyanın da önem kazandığını söyledi. Sözkesen, “Sosyal medya etkili bir mecra. Kendiniz ile ilgili ipuçları verdiğiniz, tanıtımınızı yaptığınız önemli bir alan. Geleceğinize ve hedeflerinize yönelik paylaşımlar yapın. Bir de en önemlisi gülümseyin. Gülmeyi unutmayın. Gülmek imza demektir. Gülümserseniz fark yaratırsınız, fark edilirsiniz” dedi.

BAŞARININ ANAHTARLARI
Muca Yurt Dışı Eğitim ve Danışmanlık Ege Bölge Koordinatörü Mutlu Oğuz ise başarının anahtarı ve kariyer planlarına ilişkin bilgiler verdi. Başarının yüzde 50’sinin kendini tanımak olduğunu belirten Oğuz, hata yapmaktan korkulmaması gerektiğini anlattı.

Oğuz, “Hata yapmaktan korkmayın. Hayatınızın her evresinde hatalarınız olacak. Hata yaparak bunları düzeltme ve üstesinden gelmeyi öğreneceksiniz. Mutlaka bir kariyer planınız olmalı. Kariyer planı olmaması, direksiyonsuz bir araca benzer. Karşısına çıkan ilk engelden kurtulamaz ve çarpar. Plansız hayatta hiçbir yere varamazsınız. Hangi üniversiteye gideceğinizi, nasıl bir iş yapacağınızı yavaş yavaş planlayın” dedi.

Eğitim ve iş hayatında yaşadıklarını örnekler ile anlatan Oğuz, hayatın anahtarının iyi yetişmekten geçtiğini ve bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlattı, “İnatçı olun, kendinize güvenin ve hedeflerinizin peşinden koşun” dedi.

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Civan Sözkesen de Doğa Okulları öğrencilerine başarı için gereken 3 unsuru anlattı. Başarı için insan, para ve zaman yönetiminin kilit olduğunu dile getiren Sözkesen, “Çevrenizdeki insanları ne kadar iyi motive ederseniz, o kadar yüksek verim alırsınız. Bir işletmenin can damarı, işletmeyi değerli kılan insanlardır. Çalışanların motivasyonunu artırın. Önemli olan ne kadar kazandığınız değil, kazandığınızı nasıl değerlendirdiğinizdir. Bütçe oluşturun, paranızı yönetin. Üçüncü unsur ise zaman. Her insana adaletli dağıtılan tek şey zamandır. Zamanı iyi kullanan öne geçer” dedi.

denizli-doga-okullari-kariyer-gunleri-ic-1

Ticaretin bir his alışverişi olduğunu dile getiren Civan Sözkesen, satış sırasında akıl ile kalpı çatıştırmak gerektiğini ve bunu bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini anlattı.

Sözkesen, “Satış ikilemler üzerinde kurulur. İnsanların ikilemlerinden yararlanın. Bunu en iyi şekilde yapan başarılı olacaktır. Hayatta her şey değişir. Bugün doğru olan 5 yıl sonra yanlıştır. Bu nedenle değişken olun, değişimlere ayak uydurun” dedi.

Kariyer günü söyleşinin ardından, Doğa Okulları yöneticileri Melek Sözkesen, Civan Sözkesen ve Mutlu Oğuz’a çiçek ve plaket sundu, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı